23948sdkhjf

Har tidligere nægtet: Nu betaler Hillerød Forsyning bøde

Ledelsen i Hillerød Forsyning har netop besluttet at betale den bøde på 100.000 kroner, som forsyningsselskabet modtog i 2019. 

Forsyningsselskabet har tidligere kaldt bøden urimelig, men vil nu betale for at få afsluttet sagen. 

Det skriver SN.dk. 

Konstitueret administrerende direktør Carsten Hansen oplyser i en skriftlig kommentar til SN.dk, at der er flere årsager til, at man nu har besluttet at betale bøden. 

- For det første risikerer vi at komme til at bruge et større beløb end de 100.000 kroner på at køre sagen videre. Og for det andet har vi vurderet, at vi bruger vores ressourcer bedre, hvis vi fokuserer på fremtiden og på den række af store projekter i den grønne omstilling, som venter forude. De fremtidige, grønne projekter er vigtigere end en historisk sag, så vi mener, at beslutningen om at betale bøden tjener Hillerødborgerne bedst, fremgår det af kommentaren. 

Det var Miljøstyrelsen, der i sin tid politianmeldte Hillerød Forsyning med bøden på 100.000 kroner til følge. 

Det hele drejer sig om en sag om plangrundlaget for projektet Solrødgaard, som i november 2017 og marts 2018 blev underkendt af to klagenævn. I samme ombæring blev tilladelsen til at udlede renset spildevand fra anlægget ophævet. 

Kommunen fik derefter 12 måneder til at få plangrundlaget på plads, men da var anlægget allerede i drift og udledningen fortsatte.

Hillerød Forsyning har tidligere nægtet at betale bøden, blandt andet på grund af den lange sags behandling fra den første klage til Planklagenævnet kom med afgørelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111