23948sdkhjf

Ukendt investor køber 367 hektar u-opført vestjysk solpark

Selvom om det 367 hektar store projekt Gestenge Solpark er meget tidligt i planlægningsfasen, så er projektet allerede solgt til en ukendt udenlandsk investor.

Det oplyser projektudvikler af parken GreenGo Energy Group på et virtuelt møde til Dagbladet Ringkøbing Skjern. 

Jacob Hänel Christensen fra GreenGo Energy Group kom på mødet ikke nærmere ind på hvilken investor, der er har investeret i Gestenge-projektet. 

GreenGo Energy Group har dog et tæt samarbejde med den tyske energi-gigant Encavis, der blandt andet har investeret i dansk vindenergi. Parterne indgik sidste år en samarbejdsaftale om udvikling af en række danske solprojekter, blandt andet et 360 hektar stort anlæg i Brønderslev Kommune. 

Projektet i Gestenge var oprindeligt på 560 hektar, men efter borgerklager blev det først reduceret til 430 hektar for nu at være skrumpet ind til 367 hektar. Dog er GreenGo Energy Group i dialog med en række lodsejere om muligheden for at søge om yderligere 22 hektar til projektet. 

Hverken størrelsen på projektet eller tidsplan er mejslet i sten endnu. Det virtuelle møde skulle ses som en afslutning på foroffentlighedsfasen, hvorefter kommunen går i gang med lokalplanlægningen. 

Hvis det hele går som forventet kan en endelig vedtagelse af plangrundlaget for Gestenge Solpark ske om et år. 

(Forsidefoto: GreenGo Energy Group)

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096