23948sdkhjf

Ørsted-ansat får 300.000 for usaglig afskedigelse

Det var i strid med reglerne, da Ørsted fyrede Jørgen Broager efter 43 års tjeneste. Det har Afskedigelsesnævnet netop slået fast.

Årsagen til afskedigelsen var at der ikke var flere intelligente elmålere, som skulle udskiftes, skriver Fagbladet 3F.

Men Ørsted kunne have tilbudt Jørgen Broager et ledigt job som nettekniker, et job som han tidligere havde bestridt i årevis. 

Derfor har Afskedigelsesnævnet dømt Ørsted til at betale hele 300.000 kr. i godtgørelse.

- Det har krænket min ære helt vildt, at de bare ville fyre mig ud af den blå luft. Jeg har altid været tro over for firmaet. Nu kan jeg stå op om morgenen og kigge mig selv i spejlet. Jeg håber, at Ørsted har fået et rap over næsen, siger 64-årige Jørgen Broager.

Principielle aspekter

Forhandlingssekretær Jannie Bunk fra 3F Industri mener, at afgørelsen har vigtige, principielle aspekter:

- Kendelsen viser tydeligt, at selv om der på en virksomhed er flere med mere end 25 års anciennitet, er der ikke carte blanche til at udvælge en fra denne gruppe. Man skal først vurdere og undersøge, om det er muligt at omplacere vedkommende. Vi er glade for kendelsen, der sætter en tyk streg under virksomhedernes ansvar og forpligtelse i forhold til omplacering og opkvalificering af deres medarbejdere, siger hun.

De 300.000 kroner er angiveligt den næststørste godtgørelse, der nogensinde er givet i Afskedigelsesnævnet. Beløbet er fastsat på baggrund en en retspraksis, hvor man får en ugeløn pr. år, man har været ansat. Og Jørgen Broager har været i 43 år i firmaet, siden han begyndte som 21-årig i det daværende Nesa.

Hæfter sig ved saglige kriterier

Ørsted Sales & Distribution, hvor Jørgen Broager var ansat, er senere blevet overtaget af Seas-Nve:

- Vores opgaver i forbindelse med Radius Elnets gamle elmålere er ændret markant i takt med udskiftningen til nye fjernaflæste elmålere. Derfor har der været behov for en nedmanding i medarbejderstaben. Heldigvis har det i betydeligt omfang været muligt at opnå aftaler om naturlig afgang, så det i 2020 kun blev nødvendigt at nedlægge i alt 23 stillinger i de berørte afdelinger, skriver Anders Vikkelsø, direktør for Seas-Nve Service i et skriftligt svar.

Han peger på, at der ved udvælgelsen af, hvem der skulle afskediges 'alene har været fokus, hvilke kompetencer der ville være brug for til at håndtere de fremtidige opgaver'.

- Jeg hæfter mig ved, at Afskedigelsesnævnet her siger, at vi har anvendt saglige kriterier ved udvælgelsen. Videre siger Afskedigelsesnævnet dog også, at vi i et tilfælde skulle have gjort mere i forhold til at prøve at finde omplacering af den pågældende medarbejder med særlig høj anciennitet. Vi tager selvfølgelig til efterretning, at vi her skulle have taget dette hensyn, lyder det fra Anders Vikkelsø.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125