23948sdkhjf

Faldende gaspriser øger underskuddet hos biogas-kæmpe

- 2020 har på mange måder været et godt år for Nature Energy.

Sådan lyder det fra administrerende direktør Ole Hvelplund efter offentliggørelsen af biogasselskabets regnskab for 2020.

Året har været præget af øget aktivitet, flere investeringer, lavere omkostninger, faldende gaspriser og et underskud, der blev endnu større end året før.

Nature Energys omsætning er steget fra 693 millioner kroner i 2019 til 898 millioner kroner i 2020, mens virksomhedens produktion af biogas er steget med 30 procent siden regnskabsåret i 2019.

På trods af den øgede biogasproduktion kommer Nature Energy ud af regnskabsåret med et underskud på 64 millioner efter skat (-40 millioner kroner i 2019). Dette skyldes især gaspriserne, som fortsat har været stærkt faldende i 2020.

Udvidelser og nye anlæg

I 2020 har Nature Energy øget aktiviteten og gennemført en række omfattende udvidelser af tre eksisterende biogasanlæg, mens et nyt storskalaanlæg i Glansager i Sønderborg Kommune er blevet indviet.

Samlet har Nature Energy investeret knap 400 millioner kroner i løbet af 2020.

- Vi fortsætter med at investere massivt i biogas og udvide de anlæg, der har potentiale til at tage flere biomasser ind og dermed levere endnu mere biogas. Vi håber på at kunne holde den høje kadence og bygge flere biogasanlæg i de kommende år, siger adm. direktør hos Nature Energy, Ole Hvelplund.

Hos Nature Energys bestyrelse ser man ligeledes positivt på den øgede aktivitet.

- Det er positivt, at vi fortsætter med at investere markant i biogas og øge vores aktiviteter, så vi i 2020 kunne levere 30 procent mere biogas i forhold til 2019, siger Nature Energys bestyrelsesformand Peter Gæmelke.

Forventninger og faldende omkostninger

Nature Energy har fra 2019 til 2020 oplevet et fald i enhedsomkostningerne for produktionen af 1 kubikmeter biogas på næsten 6 procent. 

En udvikling som Nature Energy forventer vil fortsætte i 2021.

På bundlinjen forventer selskabet sorte tal for 2021 - årsagen er, at virksomhedsdriften i øjeblikket er inde i en god gænge, oplyser Nature Energy.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141