23948sdkhjf

Rekord-resultat hos Naturgas Fyn

Naturgas Fyn kunne i regnskabsåret 2011 notere et positivt resultat med fremgang i forhold til året før.
Naturgas Fyn Holding A/S’ generalforsamling godkendte mandag regnskabet for 2011. Nettoomsætningen blev på 1,752 mia. kr. mod 1,249 mia. kr. i 2010. Væksten i omsætningen på 500 mio. kr. skyldes øget forretningsomfang og tilgang af nye kunder.

Resultatet for 2011 viser et overskud på 62 mio. kr. efter skat mod 50 mio. efter skat i 2010. Der er således tale om en resultatforbedring for 2011 på 12 mio. kr. sammenholdt med 2010.

Som følge af den forbedrede økonomi har Naturgas Fyn med virkning fra den 1. januar 2012 nedsat distributionstariffen med 15 %. Endvidere bliver gasforsyningspligtprisen reduceret med 50 øre inkl. moms pr. m3 med virkning fra den 1. april svarende til en besparelse på 800 kr. på årsplan for en typisk villakunde. På baggrund af resultatet for 2011 udtaler bestyrelsesformand Anker Boye:

- Jeg finder resultatet for 2011 særdeles tilfredsstillende. Resultatet medfører markant lavere tariffer på distribution af naturgas i Naturgas Fyns område samt en væsentlig reduktion i forsyningspligtpriserne på naturgas.

Aktiv deltager i udviklingen af grønne gasser
Det gode resultat giver samtidig Naturgas Fyn mulighed for at investere i udviklingen af grønne gasser til den primære energiforsyning. Selskabet har netop lanceret sit første biogasprojekt i samarbejde med NC Miljø. Derudover satser Naturgas Fyn på udvikling af markedet for gas i transportsektoren og har p.t. Danmarks eneste flåde af gasbiler.

- Det gode resultat for 2011 medvirker til en yderligere konsolidering af koncernen, og det giver et godt grundlag for at deltage aktivt inden for biogas og gas til transportområdet. Vi vil fortsat arbejde målrettet på at skabe nye muligheder og løsninger på vejen mod det fossilfri samfund, udtaler administrerende direktør Bjarke Pålsson.

Ledelsen i Naturgas Fyn forventer også for 2012 at se et positivt resultat – dog, set i lyset af rækken af udmeldte prisreduktioner, på et væsentligt lavere niveau end for 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.911