23948sdkhjf

Efter Norlys-fusion: 2020-resultatet var bedre end ventet

- Visionen med at skabe Norlys var at etablere en solid og markant energi- og telekoncern med stærke og veludbyggede infrastrukturer, og som er drivende i den grønne omstilling og digitale udvikling til gavn for andelshavere og kunder, skriver Norlys i en pressemeddelelse.

Med offentliggørelse af regnskabet for 2020 sætter Norlys-koncernen punktum for fusionen og kan dermed også vurdere effekterne af selvsamme fusion.

- Vi så, at fusionen ville give os muligheden for at skabe det stærkest mulige økonomiske råderum til den fortsatte udvikling af koncernen. Og vi kan konkludere, at vi har gennemført en effektiv og ordentlig fusion. Vi er meget tilfredse med både processen og de resultater, vi har skabt, siger Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys i pressemeddelelsen.

Bedre resultat end forventet

Norlys kan halvandet år efter fusionens godkendelse konkludere at den har overgået forventningerne på en række parametre. Også målt på den rent finansielle performance i 2020 er resultatet meget tilfredsstillende, skriver koncernen. 

- Vi har realiseret et resultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 1,86 milliarder kroner, hvilket er 210 millioner kroner mere end i 2019. Den positive udvikling er båret af fremgang i alle koncernens divisioner. Samtidig realiserer vi et resultat før skat på 474 millioner kroner, som er ca. 175 millioner kroner bedre end forventet. Det er særdeles tilfredsstillende. Oven i købet i et år, hvor alle aktiviteter har været påvirket af et fortsat stort arbejde med at gennemføre og afslutte fusionen, siger Jens Erik Platz.

Omsætningen i 2020 landede på 8,4 milliarder kroner mod 8,7 milliarder kroner i 2019.

Investeringer

Fusionsaktiviteterne skal helst komme andelshaverne til gode og Norlys har i 2020 taget et par skridt i den retning. 

- Vi har etableret fibernet til 50.000 nye adresser i 2020 og har et mål om at nå ud til alle vores andelshavere med hurtigt internet inden udgangen af 2023. Vi har givet rabatter på elnettarifferne på knap en halv milliard i 2020, og det fortsætter både i 2021 og 2022, siger siger Niels Duedahl, adm. direktør i Norlys og fortsætter:

- Samtidig har vi investeret over 750 millioner kroner i vores elnet i 2020 som led i omstillingen til mere vedvarende energi og løbende reinvesteringer og forstærkninger af elnettet i vores forsyningsområde. Det er vores ambition at kunne gennemføre dette og dermed opretholde den høje forsyningssikkerhed, uden at det medfører en højere nettarif pr. kWh, der transporteres i elnettet,

Fremtiden

Fusionsperioden er nu officielt afsluttet, men arbejdet med at implementere fusionen fuldt ud fortsætter i den nuværende strategiperiode, som løber frem til og med 2023.

De synergier, man har opnået via fusionen, har Norlys allerede høstet en del af i 2020. Håbet er, at de synergier får fuld effekt i regnskabet for 2021.

- Det er med til at sikre, at vi opnår fuldt udbytte af fusionen med en styrket indtjening og et solidt økonomisk fundament. Dermed er det min klare vurdering, at vi er godt rustet til en meget spændende fremtid, hvor vi kan udvikle Norlys yderligere, siger Jens Erik Platz.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.082