23948sdkhjf

Dansk soludvikler og energiselskab omsatte for en milliard i 2020

Better Energy har netop offentliggjort selskabets årsrapport for 2020.

Den afslører at det trods Corona er lykkedes selskabet at fordoble omsætningen fra godt en halv milliard kroner i 2019 til lidt mere end en milliard i 2020. Bruttoresultatet landede på 149 mio. kr., hvoraf størstedelen blev placeret i virksomhedens egne solcelleparker.

- Når vi placerer en stor del af bruttoresultatet i vores egne solcelleparker, så gør vi det for at sikre det bedst tænkelige udgangspunkt for at producere mest mulig grøn strøm i årene fremover, forklarer adm. direktør i Better Energy Rasmus Lildholdt Kjær i en pressemeddelelse.

Fra udvikler

I løbet af året fuldførte selskabet fem nye danske solcelleparker med en samlet kapacitet på 154 MW, som bl.a. forsyner Chr. Hansen og Google med grøn strøm. Udover den grønne elproduktion i Danmark, så byggede Better Energy også to nye solcelleparker i Polen med en kapacitet på 60 MW og en solcellepark i Sverige på 12 MW.

Samtidig gik selskabet gennem en transformation.

- I 2020 fuldførte vi vores transformation fra VE-udvikler til et selvstændigt og integreret energiselskab. I stedet for at fokusere på at udvikle og frasælge solcelleparker, fokuserer vi nu på at producere og sælge grøn strøm. Det er et afgørende skridt, vi har taget, siger Rasmus Lildholdt Kjær,

Ved udgangen af 2020 har Better Energy ca. 450 MW energikapacitet under opførelse og en pipeline på ca. 6 GW.

Succes gennem partnerskaber

Centralt for fremgangen i 2020 står indgåelsen af strategiske partnerskaber. I 2020 indgik selskabet flere vigtige partnerskaber, heriblandt med Nykredit og Industriens Pension.

Partnerskabet med Industriens Pension indebærer bl.a. en samlet investering på godt 4 mia. kr. og at ca. 400.000 danske pensionsopsparere bliver medejere af solcelleparker. 

Selskabet intensiverede også  indsatsen for at styrke biodiversiteten på selskabets landarealer og igangsatte solcelleprojekter på grundvandsinteresser og lavbundsjord.

I forlængelse af Better Energys fokus på biodiversitet, indgik selskabet bl.a. et partnerskab med Habitats, der har ekspertise indenfor biodiversitet og udvikling af vild natur.

- Vi er meget begejstrede for partnerskabet, og for sammen at vise, hvordan man i solcelleparkerne kan koble indsatser for klima og biodiversitet, og samtidig holde et forretningsmæssigt fokus. Det giver mening både lokalt og i en større samfundsmæssig indsats for bæredygtighed, siger Rasmus Vincentz, adm. direktør i Habitats.

Looking ahead

Better Energy forventer for 2021 et højere aktivitetsniveau end i 2020, hvorfor det forventes at omsætningen lægger sig i lejet 1,3 - 1,6 milliarder kroner. 

Selskabet forventer et overskud i 2021 i niveauet 20 - 75 millioner kroner. 

Dog vil det afhænge af grid connections og størrelsen af ejerskab af egne parker, hvorvidt Better Energy vil indfri disse forventninger. 

De forventer ikke at Covid-19 vil få nogen materiel indflydelse på Better Energy i 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141