23948sdkhjf

PowerCon indgår nordjysk kontrakt om landstrøm

Fra oktober i år kan op til 10 skibe tappe landstrøm samtidigt lang kajerne i Skagen Havn

Skagen Havn har haft et landstrømsanlæg i udbud og har nu skrevet kontrakt med PowerCon. 

Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Heri fremgår, at Skagen Havns fornyeligt offentliggjorte en bæredygtighedsstrategi, hvor et af fokusområderne er bæredygtig udvikling og et af de udvalgte initiativer er landstrøm til større skibe. 

Skagen Havn ønsker således at nedbringe udledningen af emissioner af CO2 fra de skibe, der lægger til kaj i havnen, og ved at tilbyde skibene landstrøm, som alternativ til deres dieselgeneratorer, vil man ved en overgang til landstrøm, reducere udledningen af CO2 markant. Samtidigt vil det også betyde en kraftig reduktion i dieselrelateret støj. 

Landstrømstavlerne etableres på kajerne i Østbassin 2. Anlægget bygges op efter landstrøms standarden IEC 80005-3. Landstrømsanlægget er opbygget med 5 kajtavler medhver 2 stk. 350A IEC 80005-3 udtag, oplyser havnen.

Kapacitet til 10 skibe

De samlede 10 stk. 350A udtag opbygges med hver deres spændings- og frekvensomformer, hvilket gør det muligt at forsyne 10 skibe med forskellige spændingsniveauer og frekvenser, uafhængigt af hinanden. Hvert udtag kan levere spændinger fra 400V til 690V med 50Hz eller 60Hz. Skal et skib bruge mere end 350A, kan op til fire stik synkroniseres. 

Det hele kan kobles til og styres af kunden via trykfølsomme skærme i landstrømstavlerne. Det nye landstrømsanlæg bliver således ifølge Skagen Havn Danmarks første og mest ambitiøse i forhold til tilslutningsfleksibiliteten. 

- I PowerCon glæder vi os over landstrømsprojektets høje ambitionsniveau og Skagen Havn skal roses for at gå forrest på vejen mod at gøre skibstrafikken grønnere. Produktionen af selve anlægget startes op med det samme, og vi ser frem til at kunne installere anlægget hen over sommeren, lyder det fra direktør og partner i PowerCon, Peter C. Knudsen.

Støj og luftkvalitet

Ved Skagen Havn ser man frem til samarbejdet med PowerCon og en tilfreds Havnedirektør Willy B. Hansen fortæller i pressemeddelelsen: 

- Udover at en udvidelse af vores landsstrømsanlæg vil have en positiv effekt på klimaet, vil det ligeledes afføde en række positive afledte effekter. Dét, at vi får flere skibe til at konvertere fra dieselmotorer til landstrøm, vil blandt andet resultere i en betydelig støjreduktion, samt højne luftkvaliteten i nærområdet.  

 Skagen Havn forventer at kunne tage det nye landstrømsanlæg i brug fra oktober 2021. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109