23948sdkhjf

ChoosEV klar med serieproduceret ladestander i København

I april 2011 satte elbiloperatøren ChoosEV og ABB den første Quick Charge station til hurtig opladning af elbiler op. Nu udskiftes prototypen med en serieproduceret model.
De erfaringer ChoosEV og ABB har gjort sig det sidste år med opladning på Quick Charge stationen på Landgreven er blevet anvendt i udviklingen af den serieproducerede model, der nu skal fylde pladsen i indre København.

Den nye serieproducerede stander er certificeret til alle elbiler på det danske marked, der kan hurtig-oplades, det gælder p.t. Nissan Leaf, Peugeot iOn, Mitsubishi iMieuv og Citroën C-Zero.

Rivende udvikling
Den type Quick Charge stander der opsættes i dag bliver i øjeblikket sat op i flere europæiske lande, og der findes i dag over 200 stk. af denne stander i Europa.

- Udviklingen af elbiler går stærkt, og den teknologiske udvikling skaber konstant nye muligheder. Det samme gør sig gældende med ladestanderne til elbilerne, som bliver bedre og bedre, jo mere erfaring vi indhenter. For kun et år siden startede vi med den første stander til hurtig opladning, som nu er en del af vores landsdækkende netværk til opladning af elbiler, og vi glæder os over, at store teknologivirksomheder konstant er med til at udvikle markedet og gøre produkterne bedre og bedre til elbil-kunderne, siger Lars Bording, administrerende direktør i ChoosEV

- Prototypen, som er én af kun 20 i verden, har givet os meget erfaring. Laderen har fungeret tilfredsstillende, og vi kan konstatere, at vi kom rigtig tæt på målet med prototypen - og alligevel ikke helt. For et år siden var vi stolte af at kunne levere en lader, som dækkede behovet på tidspunktet, men udviklingen og markedskravene til hurtigladere har udviklet sige hurtigere end ventet. Derfor har ABB i dag ikke kun én model til afløsning af prototypen, men et program med hele tre serieproducerede modeller, og den fjerde er allerede på vej - hertil kommer en række optioner, som kunderne kan vælge til, supplerer segmentchef i ABB Per Rømer Kofod.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094