23948sdkhjf

Everfuel med norsk grøn brint-satsning

I et forsøg på at udbrede sig yderligere i Skandinavien vil Herning-virksomheden Everfuel nu etablere 15 stationer med grøn brint i Norge. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Efter planen skal de sidste af stationerne være klar til brug i 2023, mens flere allerede forventes at stå klar i år.

Etableringen af stationerne er en del af Everfuels skandinaviske plan for at udbrede grøn brint til biler, busser og lastbiler i Danmark, Sverige og Norge.

Første station klar i april

- Everfuel er engageret i at integrere og optimere værdikæden for grøn brint i skala til nulemissionsmobilitet i Europa. Vi tager føringen i at samle sikker brintproduktion, distribution og tankning for slutkunderne i det skandinaviske marked, siger CEO hos Everfuel, Jacob Krogsgaard.

Han uddyber dog, at der kan være nogle bump på vejen.

- Dette sætter Everfuel forrest i den grønne omstilling, men det kræver mærkbare kapitalinvesteringer, partnerskaber med slutbrugere og køretøjsudbydere samt offentlig finansiering, siger Jacob Krogsgaard, der udover at være CEO også er grundlægger.

Everfuel forventer at have den første station klar i Hvam i slutningen af april, mens den næste efter planen kan tages i brug ved Åsane nær Bergen i juli 2021. Derefter følger flere i 2021 og 2022, mens de sidste skal stå klar i 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078