23948sdkhjf

Elselskab politianmeldt på ny - denne gang for falske anmeldelser

Så sent som i sidste uge blev elselskabet Fauna Energi, der indtil for nylig hed Norström, meldt til politiet for bedrageri og vildledning af kunderne.

Men nu er den gal igen. For tirsdag blev selskabet meldt til politiet for at have lavet falske anmeldelser på Trustpilot. Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Politianmeldelsen kommer på baggrund af, at Forbrugerombudsmanden har vurderet at fem brugeranmeldelser har vildledt kunderne ved at fremstå som anmeldelser fra uvildige forbrugere uden tilknytning til Norström/Fauna Energi.

Anmelder fandtes ikke

Forbrugerombudsmandens undersøgelser har blandt andet vist, at der slet ikke findes en person i Danmark med det navn, som står på en anmeldelse og at en samarbejdspartner til selskabet har skrevet en anmeldelse, mens flere af anmeldelserne også har været vildledende i det omfang, at de nævner besparelser, som Forbrugerombudsmanden vurderer som usandsynlige, idet selskabet er blandt de dyreste i landet.

Et andet punkt er, at de fem givne anmeldelser er fem-stjernede, hvilket står i skarp kontrast til de øvrige Trustpilot-anmeldelser, som i de fleste tilfælde kun er et-stjernede, mens der også per 8. marts er fjernet 291 af de dårlige anmeldelser fra sitet.

Det bemærkes ligeledes, at tre af de fem fem-stjernede anmeldelser er givet samme dag.

Forbrugerombudsmanden har selv taget sagen op, efter de i december i fjor også meldte firmaet til politiet for vildledning af forbrugere.

- Det er vildledende, hvis en virksomhed selv laver brugeranmeldelser på for eksempel Trustpilot, eller hvis en person med en tilknytning til virksomheden gør det, lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Energy Supply forsøger at få en kommentar fra direktør for Fauna Energi, Martin Storm Rasmussen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094