23948sdkhjf

Byråd skal diskutere lånegaranti til geotermi-anlæg

Viborg Kommune skal snart tage stilling til, om man vil garantere for investeringen på ½ mia. kr. i et geotermi-anlæg nordvest for byen.
I denne måned forventes en prøveboring ved Kvols 10 km nordvest for Viborg at være færdig, og derefter skal det afgøres, om projektet med at hente varmt vand op fra undergrunden til Viborgs borgere skal føres ud i livet. Det skriver DR Midt & Vest.

Investeringen ventes at løbe op i ½ mia. kr., og skal projektet blive til virkelighed, kræver det en lånegaranti fra Viborg Kommune. Det er et stykke over de 364 mio. kr., man oprindeligt vurderede, projektet ville koste, men stadig et stykke under de 2 mia. kr., som vurderes at være grænsen for, hvornår projektet er økonomisk bæredygtigt. Derfor er Viborgs borgmester Søren Pape Poulsen også optimistisk.

- Det er ikke usædvanligt, at en kommune stiller en garanti på et stort beløb. Vi må bare sikre os, at selskabsstrukturen i det kommende selskab "Viborg Geotermi" er rigtig skruet sammen, siger han til DR Midt & Vest.

Selve prøveboringen ventes at løbe op i 50 mio. kr., og beslutter kommunen sig for ikke at stille lånegarantien, skal de penge formentlig betales af fjernvarmeforbrugerne. Godt nok er der tegnet en forsikring, men den træder kun i kraft, hvis der ikke findes varmt vand i boringen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078