23948sdkhjf

Ramt på likviditeten: Waturu vil låne penge af aktionærerne

Hvis ikke Waturu Holding får tilført ny kapital inden for kort tid, så kan virksomheden ikke levere på de nyligt indgåede kontrakter.

Sådan lyder det i en selskabsmeddelelse fra greentech-virksomheden, der siden 23. december har været suspenderet fra handel på First North. Dermed kan virksomheden ikke rejse kapital den vej.

Nu søger man at låne penge fra aktionærerne.

- Da provenuet fra noteringen på Nasdaq First North i maj 2019 i løbet af 3 – 4 måneder ikke længere vil være tilstrækkelig til at understøtte de nuværende ordrer samt den deraf nødvendige driftskapital og dermed selskabets fremtidige forventninger vil etablering af et større kapitalberedskab være nødvendig, lyder det i meddelelsen.

Waturu Holding rejste i forbindelse med børsnoteringen 17,75 millioner kroner og har siden etableret sig i fabrikslokaler i Fredericia. Det er fortsat ikke lykkedes virksomheden at få den decentrale vandvarmer klar til markedet.

I slutningen af januar offentliggjorde man et salg til en unavngiven kunde på det afrikanske kontinent. Kunden skulle indledningsvist aftage 500 vandvarmere og ifølge Waturu, efterfølgende flere end 1000 vandvarmer hver måned.

- Selskabet har behov for at kunne forudbestille større mængder materialer og komponenter, hvorfor der er behov for mere likviditet, skriver Waturu i selskabsmeddelelsen.

- Såfremt Selskabet ikke tilføres yderligere likviditet, vurderer bestyrelsen, at tidligere udmeldte prognoser for Waturu Holding A/S, må revurderes.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078