23948sdkhjf

Fjernvarmeselskab bygger nyt af 65.000 gamle mursten

Middelfart fjernvarme går forrest i den grønne omstilling og er lige nu i gang med opførelsen af en ny administrationsbygning, som bygges udelukkende af genbrugsmursten. Det skriver Fyens Stiftstidende

De 65.000 sten kommer fra en gammel landejendom, og fjernvarmeselskabet har købt dem fra kommunen, der i første omgang havde tiltænkt at bruge dem til et andet formål. I mellemtiden er de blevet renset, og de er nu klar til genbrug.

Direktør for Middelfart Fjernvarme, Jesper Skov, udtaler til avisen, at brugen af genbrugssten udover at være mere et bæredygtigt alternativt også rent økonomisk kan svare sig for fjernvarmeselskabet.

Mursten vejer tungt

Genbrugen af mursten er en del af Middelfart Kommunes plan for cirkulær økonomi.

- Når man skal lave et nyt grønt byggeri, kommer det ned til CO2-bundlinjen, og der tæller mursten enormt meget. Hvis man ikke tænker gamle mursten ind i et byggeri, så skal man virkelig arbejde meget med andre materialer, vedvarende energikilder og så videre, siger projektleder for cirkulær økonomi i Middelfart Kommune, Jakob Rauff Baungaard, til avisen.

Jakob Rauff Baungaard fortæller yderligere, at denne opførsel er et godt eksempel på, hvordan kommunen i fremtiden også vil satse på at nedrive for derefter at genopbygge egne bygninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079