23948sdkhjf

Kritiske aktionærer samler sig: Har Waturu et erstatningsansvar?

Flere kritiske Waturu-aktionærer samler sig i disse dage om advokat Morten Schwartz Nielsen, partner i advokatfirmaet Lund Elmer Sandager. 

Det altoverskyggende spørgsmål er: Kan ledelsen for Waturu holdes erstatningsansvarlig for det tab, som aktionærerne regner med kommer?

Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

De kritiske aktionærer samles om advokaten på opfordring fra Dansk Aktionærforening. Her har en række investorer luftet deres frustration over ikke at kunne komme af med deres aktier i selskabet.

Waturu-aktien, der er noteret på Nasdaqs First North, har været suspenderet siden lige før jul. Det vides ikke med sikkerhed, hvad det er, der gør, at Nasdaq fortsat holder handlen tilbage. Ifølge Jyllandsposten undersøges Waturu Holding af Finanstilsynet for kursmanipulation.

- Vi skal have fundet ud af, hvad der er op og ned i den her sag, og om der kan rejses en sag om erstatningsansvar, fortæller Morten Schwartz Nielsen til Vejle Amts Folkeblad. Han fortæller ikke hvor mange, der har henvendt sig til ham, men regner med at få et overblik inden for et par uger.

Waturu fløj ind på Nasdaqs First North i 2019 med udsigten til at levere decentral vandvarmer-teknologi, og aktiekursen værdisatte en overgang virksomheden til omkring en milliard kroner. Da var aktien i kurs 88. Nu er den suspenderet i kurs 4,35.

Waturu afventer Nasdaq

Hos Per Vestergaard fra CDI Global, der er nyligt udpeget som den pligtige certified advisor for Waturu Holding, er der stille undren over, at Nasdaq fortsat holder handlen med aktien suspenderet for ikke at overholde børsens regler for compliance.

- Vi har afleveret og fortalt, hvad vi er blevet bedt om. Så nu afventer vi egentlig bare Nasdaq, fortalte Per Vestergaard til Electronic Supply i forrige uge.

Hos Nasdaqs pressetjeneste oplyses det, at man ikke kan udtale sig om konkrete sager. Blot at sagen fortsat er under behandling.

Når sagen er færdigbehandlet og suspenderingen eventuelt blive ophævet, så vil det ske ved, at handlen åbnes.

Waturu har siden suspenderingen af aktien etableret et samarbejde med den nye certified advisor, Per Vestergaard. Det skete 8.februar.

På Waturus ekstraordinære generalforsamling blev Andreas Bruus og Lasse Ranlev valgt til bestyrelsen og en aftale med en ny revisor blev godkendt og 2+ Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab tiltrådte som revisor.

Generalforsamlingen foregik 6.februar.

Det er endnu ikke lykkedes Waturu at sende den decentrale vandvarmer på markedet.

Electronic Supply forsøger at indhente en kommentar fra Waturus administrerende direktør Toke Reedtz.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111