23948sdkhjf

Stormløb mod fjernvarmepuljens millioner

I en måned har fjernvarmeselskaberne kunne sende ansøgninger med godkendte projekter til fjernvarmepuljen der i 2021 rummer 145 millioner kroner. Og ifølge Energistyrelsens hjemmeside ligger der allerede 21 ansøgninger for i alt 125 millioner kroner.

- Det er ikke overraskende, at der er mange fjernvarmeselskaber, der vil søge midler fra puljen, men i Dansk Fjernvarme er vi alligevel overraskede over, at puljen ser ud til at blive tømt for midler så hurtigt, siger Nicolai Kipp, der er chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, til foreningens hjemmeside.

Fjernvarmepuljen har til formål at understøtte, at de danske fjernvarmeselskabers konverteringsprojekter fra fossil opvarmning til fjernvarme bliver gennemført. 

Hos Dansk Fjernvarme forventer man imidlertid, at fjernvarmepuljen snart vil være tømt for støttemidler. Muligvis kan nye midler komme fra finansloven, hvor der endnu ikke er politisk enighed om fordelingen af nye midler til udfasning af olie- og gasfyr

- Derfor ser vi gerne, at også midlerne fra finanslovsaftalen snart bliver udmøntet, så der kommer flere midler i fjernvarmepuljen. Det vil være et klima-selvmål, hvis for få midler hæmmer konverteringen, siger Nicolai Kipp.

Om fjernvarmepuljen:

Fjernvarmepuljen udspringer af klimaaftalen for energi og industri mv. af den 22. juni 2020. Puljen skal bidrage til at nedsætte CO2- udledningen fra olie- og gasfyr i den individuelle varmeforsyning.

Fjernvarmevirksomheder kan fra puljen få tilskud til konverteringsprojekter, hvor energieffektive fjernvarmenet udrulles i nye fjernvarmeområder, og hvor individuelle olie- og gasfyr konverteres til fjernvarme.

Den konkrete fordeling af midlerne mellem de fire tilskudsordninger blev aftalt den 30. oktober 2020 i en opfølgende aftale. Samlet er der 405 mio. kr. over perioden 2021-2023 i fjernvarmepuljen.

Efterfølgende vedtog partierne bag finansloven for 2021 at afsætte yderligere midler i perioden 2021-2025 for at styrke indsatsen om at udfase olie- og gasfyr. Midlerne fordeles mellem de fire puljer primo 2021 på baggrund af en ny politisk aftale.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078