23948sdkhjf

Ewii sælger den sidste 'sjove' investering fra

Efter en succesfuld rejse med SaaS-selskabet Digizuite har Ewii-koncernen vurderet, at tiden er moden til at trække sig fra ejerkredsen bag Digital Asset Management (DAM)-selskabet og dermed give plads til nye ejere, heriblandt Bankinvest.

- Vi har været meget glade for at bidrage til at bringe Digizuite frem til det sted, hvor selskabet er i dag. Digizuite har igangsat en kapitaludvidelsesproces, og det er med Digizuites fremtid for øje, at vi sælger nu, da de står over for en ny strategisk satsning. Samtidig er det tilfredsstillende, at Ewii i dag står med en god fortjeneste på salget, siger adm. direktør i Ewii-koncernen, Lars Bonderup Bjørn.

Med dette frasalg af den sidste 'sjove' investering, som Lars Bonderup Bjørn tidligere har kaldt de investeringer, som hans forgænger Knud Steen Larsen foretog i ikke-forsyningsrelaterede aktiviteter, så er der kun kernekompetencerne tilbage, nemlig el, vand, varme og fiber. 

Dermed er der sat punktum for den proces, som Lars Bonderup Bjørn satte i gang ved sin tiltrædelse som CEO i januar 2018. Tidligere har Ewii blandt andet frasolgt Ewii Fuel Cell og Ewii Mobility. 

Vil vokse yderligere

Siden Ewii investerede 25 mio. kr. i Digizuite i 2017 er Digizuites omsætning på selskabets abonnementsløsning steget med omkring 600 procent. Den type omsætning kaldes også Annual Recurring Revenue (ARR).

Nu står virksomheden over for en global ekspansion, og skal derfor bruge mere kapital og nye ejere, som kan hjælpe til på rejsen.

- Vi har i Digizuite været meget tilfredse med samarbejdet med Ewii. Nu skal vi øge vores vækst gennem en række nye investeringer, og derfor er det et naturligt tidspunkt, at vi får nye investorer ombord, siger bestyrelsesformand og partner i Digizuite, Søren Skovbølling.

Helt konkret er planen, at Digizuite vil firedoble selskabets ARR i løbet af de næste fire år, ligesom der er planer om at ekspandere i USA, hvor der allerede er etableret et datterselskab, og hvor omsætningen i dag udgør 50 procent af forretningen. Blandt de nye ejere er bl.a. Bankinvest. 

Lars Bonderup Bjørn ønsker Digizuite alt det bedste på deres forestående rejse. 

- Vi har altid haft stor tiltro til Digizuites ledelse og strategi, og vi ser stadig et stort potentiale for virksomheden. Det er tilfredsstillende, at der nu kommer nye investorer med, som passer bedre ind i Digizuites strategiske satsning, og som kan være med til at udvikle selskabet yderligere, siger han.

Fakta om Digizuite

Digizuite er en skalerbar Software-as-a-Service (SaaS)-virksomhed, som har udviklet en Digital Asset Management (DAM)-platform, som gør det nemmere for virksomheder at arbejde med deres digitale visuelle indhold.

Virksomheden blev i 2016 optaget i verdens førende IT-analysefirma, Gartners, guide for DAM-virksomheder, hvor de blev nævnt som en af verdens 12 bedste virksomheder inden for DAM – en position selskabet stadig holder.

Dette blev i 2019 fulgt op med en plads i Forresters guide.

Har et datterselskab i USA og salgskontorer i flere dele af Europa. 

Kilde: Digizuite

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156