23948sdkhjf

Nordic Solar påbegynder byggeriet af fjerde solpark på otte måneder

Det danske energifirma Nordic Solar har påbegyndt byggeriet af en ny solcellepark i Portugal. 

Etableringen af solcelleparken er den fjerde på blot otte måneder, som alle er kommet til på trods af corona-situationen.

Den kommende 48,5 MWp solcellepark i Alentejo-regionen i Portugal bliver et af Nordic Solars hidtil største projekter. Byggeriet er begyndt og forventes færdigt i løbet af 2021.

25.000 husstande

Anlægget, som er blevet til i samarbejde med udviklingspartneren Chint Solar, vil kunne levere grøn elektricitet til ca. 25.000 husstande i området. 

Det er et væsentligt bidrag til Nordics Solars erklærede mål om at støtte overgangen til grønnere energiformer.

- Nordic Solar er opsat på at gøre grøn energi tilgængelig for endnu flere husstande over hele Europa, og vi er stolte over, at vi igen kan udvide vores portefølje. Gennem risikospredning og ved løbende at udbygge vores portefølje med flere europæiske markeder, er det vores mål at blive den foretrukne solenergivirksomhed for nordiske investorer, fortæller administrerende direktør i Nordic Solar, Nikolaj Holtet Hoff i en pressemeddelelse.

I en svær tid

Nordic Solar har gennem de seneste otte måneder etableret to andre projekter sideløbende med byggeriet af solcelleparken i Portugal, en 38,6 MWp solpark i Polen og byggeriet af en 50 MWp stor solpark købt i Spanien, som indledes i løbet af 2021 – derudover har selskabet købt en eksisterende 12,5 MWp solpark i Spanien.

Alle de 4 transaktioner er gennemført i en tid, hvor rejserestriktioner og generelle Covid-19-problematikker ellers udfordrer mange.

- 2020 har selvsagt været et år, hvor det har været vanskeligere at have ”business as usual” på tværs af landegrænser. På trods af omstændighederne er det alligevel lykkes os at udvide med solparker i Polen, Portugal og Spanien sammen med vores samarbejdspartnere i de enkelte lande, fortæller Nikolaj Holtet Hoff.

Nordic Solar oplevede i 2020 alene en vækst på mere end 40 procent, med en kapitaltilgang på i alt ca. 375 mio. kr. Det betyder, at den samlede værdi af Nordic Solar selskabernes egenkapital rundede 1,3 milliarder kroner fordelt på ca. 500 aktionærer i de to selskaber, hvor mere end 200 aktionærer er kommet til i 2020.

Om Nordic Solar

Nordic Solar ejer solcelleanlæg i ni europæiske lande. Deres portefølje består af projekter i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Tyskland, Storbritannien, Polen, Italien og Danmark.

Derudover er Nordic Solar involveret i udviklingsprojekter i Spanien, Italien og Grækenland.

Kilde: Nordic Solar

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078