23948sdkhjf

Solcelleselskaber går sammen i ny brancheorganisation

En række danske udviklere inden for solenergi er gået sammen i en ny brancheorganisation ved navn Dansk Solkraft, meddeler de i en pressemeddelelse.

Dansk Solkraft

Dansk Solkraft består af European Energy, Better Energy, Eurowind Energy, BeGreen, Nordic Solar og GreenGo Energy.

Dansk Solkraft får kontor sammen med Brintbranchen, Wind Denmark og Global Wind Organisation.

Direktør for organisationen er homas Aarestrup Jepsen.

Bestyrelsen består af formand Anders Dolmer, BeGreen, næstformand Knud Erik Andersen European Energy, Rasmus Lildholdt Kjær, Better Energy, Jens Rasmussen, Eurowind Energy, Karsten Nielsen, GreenGo Energy og Holger Bang, Nordic Solar..

Kilde: Dansk Solkraft

Formålet er at styrke Danmarks position som et foregangsland indenfor grøn energi og at give den grønne omstilling et ekstra skub, skriver den nystiftede brancheorganisation.

Organisationen kalder det selv "en solstrålehistorie"

- Danmark får nu en fælles stemme på den grønne omstilling, der vil styrke kendskabet til solenergiens muligheder i Danmark, siger Thomas Aarestrup Jepsen, der er ny direktør i Dansk Solkraft, ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge Jyllands-Posten Erhverv kæmper producenter, der arbejder med solenergi med ventetider på flere år, når de forsøger at få nye solparker tilsluttet elnettet.

Det har fået flere projekter lagt i graven, som ellers ville kunne forsyne 800.000 danskere med grøn strøm, skriver mediet.

Derfor har det været vigtigt for Dansk Solkraft at stifte en organisation, hvor deres interesser står klart.

Dansk Solkraft er på vej med en analyse, der peger på, at cirka en fjerdedel af danskernes samlede elforbrug i 2030 kan komme fra solenergien. Det kræver dog, at man omlægger 0,5 procent af den samlede landbrugsjord til solmarker.

Det et er ikke den optimale løsning, mener Brian Vad Mathiesen, der er professor i energisystemer ved Aalborg Universitet.

- Det er langt bedre at placere solcellerne på industritage, hvor der er rigelig med plads, og hvor man er tættere på forbruget i byerne, siger Brian Vad Mathiesen til Jyllands-Posten Erhverv.

Anders Dolmer, der er formand for Dansk Solkraft, mener, at solenergi skal udbygges på industritage, marker og lignende, fordi sol passer glimrende med vindmøller ifølge ham.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188