23948sdkhjf

Energi Fyn køber elforsyning og 12.000 elmålere

Fonden Langelands Elforsyning ønsker at sælge elforsyningen til det forbrugerejede Energi Fyn og forsætte som en almenfond med fokus på at udvikle Langeland.

Det er hensigten, at Energi Fyn køber elforsyningen og alle andre aktiver i Fonden Langelands Elforsyning for 170 mio. kr. med virkning fra den 1. januar 2021.

Det oplyser Energi Fyn i en pressemeddelelse.

Fonden Langelands Elforsyning

Fonden Langelands Elforsynings formål er at fremskaffe og distribuere el til forbrugerne i Langeland Kommune samt sikre elforbrugerne på Langeland en driftssikker elforsyning til en fornuftig pris.

Fonden Langelands Elforsynings aktiviteter er delt op i en række selskaber, der er økonomisk adskilt blandt andet for at opfylde lovens krav om adskillelse af kommercielle og bevillingsmæssige aktiviteter.

Fonden Langelands Elforsyning råder over 12.000 elmålere, 4 60/10 kV stationer, 409 10/0,4 kV transformerstationer og 4913 kabelskabe.

Kilde: Energi Fyn

Energi Fyn overtager alle selskabets aktiviteter inklusive medarbejderne. Direktør Kim Henning Hansen forsætter i den almene fond.

Elnetkunderne på Langeland bliver optaget som andelshavere i Energi Fyn a.m.b.a. med opstillings- og stemmeret til repræsentantskabet på lige fod med de øvrige 210.000 andelshavere.

Den forsættende almene fond med det foreløbige navn "Den almene fond Langeland" får et kapitalgrundlag på ca. 400 mio. kr. og bliver en af Danmarks største i forhold til områdets størrelse. Fonden får til formål at skabe vækst og udvikling såvel erhvervsmæssigt som kulturelt til gavn og glæde for Langeland og det langelandske område.

Den rigtige løsning for Langeland

Bestyrelserne i Fonden Langelands Elforsynings og Energi Fyn har netop godkendt hensigtserklæringen. Samtidig har Fonden Langelands Elforsynings bestyrelse konstitueret sig med Thomas Elnegaard som formand, og Jens Oldenbjerg som næstformand.

-Vi har fundet den rigtig løsning for Langeland. Vi får en almenfond, der har grundlag for virkelig at kunne gøre en forskel for vores område, og samtidig har vi fundet det helt rigtige hjem til vores elforsyning og vores medarbejdere. Vores netkunder bliver andelshavere i Energi Fyn og bliver dermed en del af et energiselskab, som jeg er sikker på, kommer til at spille en stor rolle i fremtidens energiforsyning, fortæller Thomas Elnegaard, nyvalgt formand for Fonden Langelands Elforsyning.

Thomas Elnegaard afløser Fonden Langelands Elforsynings mangeårige formand Jens Oldenbjerg. Thomas Elnegaard understreger, at bestyrelsen og direktør Kim Henning Hansen har et stort arbejde foran sig med få Den almene fond Langeland helt på plads.

Et forbrugerejet energiselskab på Fyn

Formandskaberne og direktørerne for Fonden Langelands Elforsyning og Energi Fyn har i fællesskab fået grundlaget for hensigtserklæringen på plads over de seneste måneder. Ikke mindste den forventede konsolidering i elbranchen har indgået i drøftelserne. Siden liberaliseringen af elsektoren for små 20 år siden er Danmark gået fra at have over 200 elselskaber, til at der nu er under 40 elselskaber.

- Energi Fyns strategi har i en årrække været, at der på sigt kun er plads til et elselskab på Fyn, og det bør være ejet af fynboerne selv. Derfor er det med stor glæde, at vi har indgået en hensigtserklæring med Fonden Langelands Elforsyning. Vi ejer og driver allerede 60 kV elnettet på Langeland, og vi glæder os til at byde de nye andelshavere og ikke mindst medarbejderne hos Langelands Elforsyning velkommen i Energi Fyn, siger bestyrelsesformand for Energi Fyn Søren Thorsager.

Hensigtserklæringen danner grundlag for udarbejdelsen af en overdragelsesaftale til endelig beslutning i selskabernes bestyrelser. En overdragelse forudsætter godkendelse fra de relevante offentlige myndigheder, herunder fondsmyndighederne, endelig godkendelse af Fonden Langelands Elforsynings bestyrelse, Energi Fyns bestyrelse samt repræsentantskabet i Energi Fyn a.m.b.a.’s godkendelse af fornødne vedtægtsændringer.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094