23948sdkhjf

Vestas køber sig ind i CIP

Vindmølleproducenten har købt 25 procent af Copenhagen Infrastructure Partners. Det oplyser Vestas i en fondsbørsmeddelelse.

Handlen har en værdi af 500 millioner euro svarende til godt 3,7 milliarder kroner. Købssummen består af 180 millioner euro (1,3 milliarder kroner) ved transaktionens gennemførsel og 320 millioner euro (2,4 milliarder kroner) som earnout.

Investeringen skal hjælpe Vestas med at skabe værdi på tværs af en større del af værdikæden inden for vedvarende energi, hedder det i meddelelsen.

- Den globale omstilling mod CO2-fri energisystemer kræver øget udrulning af vedvarende energi og mere omfattende understøttende infrastruktur. Som leder inden for vedvarende energiløsninger er Vestas fast besluttet på at spille en rolle i at drive denne transformation, men for at gøre det er vi nødt til at øge vores involvering på tværs af den vedvarende værdikæde og drage fordel for vores værdiskabelse på tværs af teknologileverandører, udviklere og ejere. Vores investering i Copenhagen Infrastructure Partners gør os i stand til at nå begge mål og til at maksimere markedspotentialet signaleret af vores nye forretningsudviklings-afdeling, siger Henrik Andersen, CEO hos Vestas.

Som en del af aftalen investerer Vestas i en ny ”Energy Transition”-fond administreret af CIP. Fonden skal fokusere på Power-to-X og andre teknologier, der kan fremskynde udrulningen af vedvarende energi.

Copenhagen Infrastructure Partners blev etableret i 2012 som et fondsmanagementselskab, der skulle investere i forskellige typer af infrastruktur. Selskabet administrerer i dag projekter med en værdi på 104 milliarder kroner – et tal der efter planen skal stige til 558-744 milliarder kroner i 2030.

Fonden blev etableret af Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Roin, Torsten Lodberg Smed og Christian Skakkebæk, der alle var ansat i det daværende Dong Energys Corporate Affairs-afdeling.

I Dong blev de kendt i medierne på grund af de høje lønninger, der blev udbetalt i Corporate Affairs-afdeling – en sag der i sidste ende endte med at koste Anders Eldrup posten som administrerende direktør i Dong Energy.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.204