23948sdkhjf

Kogepåbud i Aarhus ▪ Boom i salg af servicekontrakter ▪ Uheld på Usserødværket

Kogepåbud i Aarhus

17. december 2020

Der er fundet coliforme bakterier i en kontrolprøve af drikkevandet i det vestlige Aarhus. Området er afgrænset mod øst af Herredsvej og Åby Ringvej, og ud mod vest er det afgrænset af Brabrand i syd, Kasted i nord og Vindskov/Geding mod vest.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler de ca. 20.000 husstande i det berørte område at koge vandet, før de drikker det eller bruger det til madlavning.

Kilde: Aarhus Vand

Boom i salg af servicekontrakter

16. december 2020

Flere danske fjernvarmeværker vælger at tilkøbe driftssupport på biomasseanlæg. Hos Weiss, der yder teknisk support 24-7, oplever man en stigning i salget af servicekoncepter i forhold til sidste år.

Efterspørgslen kommer som følge af at performance-evaluering og sikring af budgetter på de danske værker er vigtigere nu end nogensinde før.

Blandt andet har Weiss indgået en aftale med Ølgod Fjernvarme, der har haft lidt bøvl med driftsupporten tidligere. 

- Det er helt afgørende at biomasseanlæggene vedligeholdes rigtigt. Vi indgik derfor en aftale om fast driftssupport og levering af strategiske reservedele, så vi kan sikre at anlægget i Ølgod fremadrettet får den nødvendige tekniske support - et koncept vi oplever markant øget interesse for, siger Kenneth Iversen, CEO i Weiss, der yder teknisk support under Linka Group.

Kilde: Weiss

Uheld på Usserødværket

16. december 2020

- Der har her til formiddag (15. december 2020) været et driftsuheld med en utæt kedel på Usserødværket. Dette har ført til, at store mængder synlig damp er smidt over taget. Dampen indeholder ikke miljøskadelige stoffer. Det påvirkede anlæg er nu lukket.

Sådan skriver Norfors på sin hjemmeside efter gårsdagens uheld på forbrændingsanlægget Usserødværket. 

Der har som følge af uheldet været forstyrrelser i fjernvarmeforsyningen. 

Rejsegilde på nyt renseanlæg i Nykøbing Falster til 110 mio. kr.

16. december 2020

Guldborgsund Forsyning holdt 10. december rejsegilde på det nye renseanlæg i Nykøbing Falster, der er det suverænt største anlæg i renoveringsprojektet ’Mod nye tider’, som er et renoveringsprojekt med en samlet anlægssum på mere end 300 millioner kroner. kr.

Renoveringen af anlægget i Nykøbing Falster tegner sig alene for en projektsum på 110 millioner kroner. 

Det er Munck Havne & Anlæg, der er hovedentreprenør på projektet. 

(Kilde: Guldborgsund Forsyning)

Vestas indgår elbil-aftale

15. december 2020

Vestas har indgået et partnerskab med energivirksomheden Enel X.

Enel X skal levere den nødvendige ladeinfrastruktur til Vestas' biler på 15 af de vigtigste servicemarkeder, skriver Ritzau/Finans i følge Børsen. 

I aftalen indgår 350 ladestationer

Nyt 5,5 MW træflisanlæg i Balling-Rødding 

15. december 2020

Balling-Rødding Varmeværk har fået installeret et nyt 5,5 MW træflisanlæg, leveret af Verdo. Anlægget har en intelligent styring indbygget, der betyder, at det kan køre med træflis med et stort spænd i brændværdien. Derudover er anlægget kombineret med en varmepumpe, hvilket betyder, at røggas kommer helt ned på en temperatur på 15-20 grader.

Det nye anlæg erstatter to ældre anlæg i henholdsvis Balling og Rødding og er bygget i henhold til de nye, skærpede miljønormer, der kom i 2019. Teknologien i anlægget bruges normalt kun til større anlæg, men det lykkedes Verdo at udtænke et koncept, hvor det er blevet nedskaleret til et mindre anlæg.

Kilde: Verdo

Reintegrate bliver en del af Drivkraft Danmark

15. december 2020

Drivkraft Danmark udvider medlemskredsen, når Power-to-X selskabet REintegrate bliver nyt medlem fra 1. januar 2021. REintegrate er specialiserede i produktion af de VE-brændstoffer, der skal få os i mål med den grønne omstilling af transporten.

– Vi glæder os over, at REintegrate har valgt os til at repræsentere dem. Som medlem af Drivkraft Danmark kommer de ind i en agil organisation meget tæt på medlemmerne, der taler på vegne af hele kæden fra produktion og distribution af drivmidlerne helt ud til forbrugerne på stationerne, siger Jacob Stahl Otte, direktør for Drivkraft Danmark.

REintegrate er et dansk selskab fra 2018, der har udviklet en ny decentral produktionsteknologi, der tilbyder grøn e-methanol fra vedvarende energikilder. De to grundlæggere Søren Knudsen Kær og Lars Udby har arbejdet med vedvarende energi og brint i mere end 20 år. REintegrate er endnu en succesfuld udløber af Aalborg Universitets satsning på forskning og udvikling inden for brintteknologien.

(Kilde: Drivkraft Danmark)

Ørsted på A-liste

15. december 2020

Ørsted igen anerkendt som førende klimavirksomhed på CDP's A-liste.

Med CDP-scoren anerkendes Ørsted for tiltag, der skal reducere CO2-udledningen på tværs af Ørsteds samlede CO2-aftryk samt transparent rapportering af den finansielle effekt af klimarisici i overensstemmelse med anbefalingerne fra the Task Force on Climate-related Finanial Disclosures (TCFD).

På baggrund af virksomhedens klimarapportering til CDP i 2020 afspejler scoren A også Ørsteds mål for CO2-reduktion, der er godkendt som værende i overensstemmelse med det, som forskerne siger er nødvendigt for at begrænse den globale opvarmning til 1,5 °C.

I sin årlige rapporteringsproces benytter CDP en uafhængig metode til at vurdere virksomheder, der videregiver data om miljøpåvirkning, risici og muligheder. Virksomhederne vurderes ud fra deres svar på et spørgeskema og får en score fra A til F alt efter gennemsigtigheden i deres klimarapportering, bevidstheden om og håndteringen af miljørisici samt ambitionsniveau og indsats for at fastsætte og nå målsætninger på miljøområdet. 

Kilde: Ørsted

Energistyrelsen giver tilladelse til Vesterhav Syd og Nord

14.december

Energistyrelsen har mandag givet tilladelse til, at anlægsarbejdet for Vesterhav Syd og Nord havvindmøllepark igangsættes. Energistyrelsens afgørelser godkender, at Vattenfalls projekter lever op til regler om miljø, natur og hensyn til naboer.

Det betyder, at Vattenfall nu kan igangsætte det videre arbejde med havvindmølleparkerne, der vil producere klimavenlig elektricitet svarende til 380.000 husstandes årlige forbrug.

Læs her: Vattenfall får tilladelse til at etablere Vesterhav Syd og Vesterhav Nord

Lille vandværk slutter sig til Odsherred Forsyning

14. december 2020

Kildehuse-Strandhuse Vandværk har indgået aftale med Odsherred Forsyning. Dermed bliver 176 drikkevandskunder en del af Odsherred Vand A/S, når sammenlægningen af Kildehuse-Strandhuse Vandværk I/S og Odsherred Forsyning bliver en realitet.

Aftalen er kommet i stand efter en løbende dialog mellem parterne. Sammenlægningen sker blandt andet for at sikre værkets fremtidige drift, økonomi og forsyningssikkerhed samt løbende ledningsrenovering.

– For forbrugerne i området betyder aftalen, at de kommer med i et forsynings-fællesskab, der drager fordel af sin størrelse. Udbyttet af sammenlægningen er større driftssikkerhed samt en hurtigere responstid i forbindelse med fejlmeldinger, fortæller Kim E. Nielsen, teknisk chef hos Odsherred Forsyning.

Kilde: Odsherred Forsyning

Forsyning Helsingør på jagt efter 2000 forbrugere

14. december 2020

Regeringens planer om at udfase olie- og gasfyr, betyder nye muligheder for Forsyning Helsingør. 

Selskabet kan nu sætte gang i arbejdet med at konvertere 2000 ejendomme til fjernvarme over de kommende 5-8 år. 

- Målet er at kunne levere fjernvarme i hele Helsingør by, og vi kigger også på de dele af Snekkersten, der i dag er naturgasområder. Vi ser også på muligheder i Espergærde og Ålsgårde, så der på lidt længere sigt også kan blive mulighed for fjernvarme i disse områder, siger Claus Hartmann, der er markeds- og forretningsudviklingschef i Forsyning Helsingør.

Han forventer at kunne gå i jorden og i gang med de første konverteringer om halvandet år, skriver Helsingør Dagblad

Shell Raffinaderiet certificeret til at kunne raffinere bio-olieprodukter

14. december 2020

Shell Raffinaderiet i Fredericia er blevet certificeret til at kunne raffinere bio-olieprodukter i raffinaderi-anlægget. Certificeringen kommer på baggrund af vellykkede test, og certificeringen muliggør at producere brændstofprodukter indeholdende biokomponenter direkte i anlægget fremfor at tilsætte disse biokomponenter for at leve op til lovkravene.

Lovgivningsmæssigt skal der tilsættes henholdsvis 10 procent biokomponenter til oktan 95 benzin og 7 procent til diesel.

Raffinaderiet undersøger nu mulighederne for at få certifceret flere forskellige typer af bioolie. (Kilde: Shell Raffinaderiet)

Artiklen er en del af temaet ENERGY UPDATE.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078