23948sdkhjf

Møllelaug i svar på tiltale: Det må bero på misforståelser

I går offentliggjorde Aarhus Havn en pressemeddelelse, hvori havnen tog afstand fra Aarhus Vindmøllelaugs projekt om at opstille fire vindmøller langs Østerlandsvej på Aarhus Havn.

Havnen påpeger i pressemeddelelsen, at de privatretlige forudsætninger for projektets gennemførelse ikke er til stede. Samtidig beskyldes vindmøllelauget for at sælge varm luft til virksomheder og private borgere.

Det kan formand for Aarhus Vindmøllelaug Peter Esmann ikke sidde overhørig. I et åbent brev til Aarhus Byråd og virksomhederne på Aarhus Havn forsøger han at rette op på de misforståelser, der ifølge ham må ligge til grund for havnens angreb.

- I pressemeddelelsen fremlægger havnedirektør Thomas Haber Borch nogle misforståelser, som vi nu er nødt til at korrigere for at få sagens gang belyst, skriver Peter Esmann.

Virtuelt møde

Først og fremmest er Peter Esmann og det øvrige vindmøllelaug kede af den måde hvorpå vindmøllelaugets arbejde med at oplyse om projektet bliver fremført.

Thomas Haber Borch skriver i pressemeddelelsen ’Alligevel turnerer de nu rundt og forsøger at sælge andele i projektet..’ og at vindmøllelauget forsøger at sælge varm luft, da projektet ikke findes.  

- Dette er en misforståelse. Aarhus Vindmøllelaug (AaVML) har indkaldt havnens virksomheder til virtuelt infomøde på fredag d. 11. december for at undersøge indstillingen blandt virksomhederne der, ligesom almindelige borgere og andre virksomheder i Aarhus, som ønsker at tage aktivt del i og ansvar for den grønne omstilling, vil kunne købe andele hvis projektet på et senere tidspunkt opnår byggetilladelse. Det var hensigten på mødet, at fortælle om projektets status og om at vi vil sælge tegningsretter nu før vi kan udvikle projektet og at en lejeaftale med havnen samt en byggetilladelse vil være en forudsætning for at andelene kan sælges på et senere tidspunkt, skriver Peter Esmann i brevet.

Referat af møde

Parterne er heller ikke helt enige om, hvad der er sket på et møde helt tilbage i august.

Aarhus Havn skriver i sin pressemeddelelse, at havnen på mødet afviste at underskrive en hensigtserklæring om at se på muligheden for at placere de fire foreslåede møller langs Østhavnsvej eller på en anden placering på havnen. 

- Det mener vi ikke er korrekt. I vindmøllelaugets mødereferat 28. august der er skriftligt rettet og godkendt af havnen står bl.a. følgende: ’Det blev drøftet, at hvis der skal bygges vindmøller der, skal det ske samtidigt med at ydermolerne bygges for at sikre bedst økonomi i vindmøllerne. Hvis AAK (Aarhus Kommune) vil udlægge arealer til vindmøller på den planlagte ydermole, er Aarhus Havn villig til at se positivt på det’, skriver Peter Esmann.

Dialog?

At Aarhus Havns pressemeddelelse og kritik af vindmøllelauget og dets metoder kommer bag på vindmøllelauget skyldes muligvis også indholdet af en telefonsamtale tidligere på måneden.

- Desuden havde vi i fredags, d. 4. december, telefonisk møde med Thomas Haber Boch, som lovede at ville 'forholde sig neutral og afvente den politiske behandling'.Holdningen tog vi for gode varer indtil i dag, hvor Thomas Haber Boch tilsyneladende har misforstået vore hensigter. Vi havde selvfølgelig håbet at kunne opklare den slags misforståelser uden at skulle bruge tid på breve fra Aarhus Havns advokat og pressemeddelelser, skriver Peter Esmann.

Slutteligt lufter Aarhus Vindmøllelaug ønsket om et snarligt møde med Aarhus Havns bestyrelse for at få redt trådene ud. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forsyningsselskab vil have privat partner med til at anlægge solcellepark
Aalborg Renovation på vej til sammenlægning med Nordværk
Møllegigant vil producere brint direkte på vindmøllen – men infrastrukturen skal være på plads
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Så er yderligere to biogasanlæg koblet på gasnettet
Aktive Energi Anlæg får initiativpris
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.093