23948sdkhjf

Bioethanol-projekt tager hul på VVM-proces

Miljøstyrelsen har sendt et oplæg om Maabjerg Energy Concept i høring. Det er første skridt på vejen til den vigtige VVM-redegørelse
- Miljøstyrelsen Aarhus opfordrer alle interesserede til at komme med ideer og forslag til det videre planlægningsarbejde.

Sådan lyder det i en invitation fra Miljøstyrelsen, der nu gør klar til at udarbejde en VVM-redegørelse for Maabjerg Energy Concept.

Den senere redegørelse skal omfatte en vurdering af det samlede koncept og beskrivelse af de fem delprojekter, som alle hører hjemme i Måbjerg i den nordlige udkant af Holstebro by:
  • Maabjerg Bioethanol – kommende fabrik med årlig fremstilling af op til 70 mio. liter 2. generations bioethanol, baseret på op mod 400.000 tons halm.
  • Maabjerg BioEnergy – netop færdigbygget biogasanlæg, som vil få udvidet den nuværende kapacitet på 17,8 mio. m3 biogas op til fem gange.
  • Måbjergværket – eksisterende biomassefyret kraftvarmeværk, som står foran en omfattende ombygning i forbindelse med energikonceptet.
  • Maabjerg Hydrogen – et anlæg til fremstilling af brint, som skal bruges til at forædle biogassen, så den kan transporteres og lagres i naturgasnettet.
  • Maabjerg REnescience – et avanceret affaldsbehandlingsanlæg.


Startskud for VVM en mærkedag
VVM er forkortelsen for ”Vurdering af Virkning på Miljøet”, og den senere VVM-redegørelse skal derfor bl.a. tage stilling til, hvordan Maabjerg Energy Concept vil påvirke trafikken i nærområdet, og om anlægget vil støje, forurene og påvirke klima og miljø.

Maabjerg Energy Concept er et konsortium bestående af nordvestjyske forsyningsselskaber og Dong Energy. Formand for styregruppen Jørgen Udby kalder Miljøstyrelsens startskud for VVM-processen for en mærkedag:

- Myndighedsgodkendelser for grønne energiprojekter er vigtige, men det er samtidig også en stor arbejdsbyrde både for myndighederne og os, der har brug for godkendelsen. Debatoplægget giver borgere og andre interesserede mulighed for at være i direkte dialog med os om projektet, og det ser vi frem til, for det øger offentlighedens kendskab til projektet og muliggør, at vi kan lytte til de gode råd, siger han.

Miljøstyrelsens debatoplæg har deadline for input 7. marts 2012. Som det fremgår af oplægget vil Maabjerg Energy Concept medføre, at Holstebro og Struer kommuner bliver selvforsynende med varmeproduktion uden brug af fossile brændstoffer,og vil reducere kommunernes CO2-udledning ”markant”.

Maabjerg Energy Concept er p.t. i gang med analysefasen, der i april vil resultere i et ”feasibility study”, som vil indeholde de første samlede økonomiske resultater af at gennemføre projektet. Konsortiet vil på den baggrund sætte gang i det mere detaljerede projektarbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11