23948sdkhjf

Én storordre afløser en anden hos Kolster Hesa-Tek

Knap er man færdig med én storordre før en anden lander på skrivebordet. Det er Alfa Laval Aalborg, der bestiller 80 røggasspjæld hos Kolster Hesa-Tek.
For to år siden underskrev Kolster Hesa-Tek den største kontrakt i virksomhedens historie, da Aalborg Industries bestilte røggasspjæld til et halv hundrede kedelanlæg. Virksomheden har snart sat punktum for den ordre med de sidste leverancer med udgangen af april 2012.

Men man kommer ikke til at sidde stille på fabrikken i Løsning, for der er netop rullet en ny ordre ind.

Med hiv og sving
Rullet er nok så meget sagt, når man skal beskrive sagens gang. Hos Knud Erik Brixen og direktøren for produktionsselskabet K.S.M. Kragelund er ordren forbundet med lange forhandlinger og urolige nætter.

- Før kunne vi ikke sove af bare ængstelse, nu kan vi stadig ikke sove, fordi sengen er for kort. Vi kan simpelthen ikke få armene ned, siger han med et smil og tilføjer:

- Det har været en lang, træg og hjerteblødende proces, hvor vi har været langt omkring med hensyn til forhandlingsteknikker og løsningsmuligheder, men der har bestemt ikke været mangel på velvillighed fra Alfa Laval Aalborgs side, der jo også har skullet forhandle med deres kunde uddyber han.

Derfor var glæden også dobbeltstor, da han i fredags kunne konstatere at kontrakten var i hus.

80 spjæld til Alfa Laval Aalborgs kedelanlæg
Ordren lyder på 80 spjæld til Alfa Laval Aalborgs kedelanlæg.

- Spjældene skal pakkes med 4 stk. i hvert sæt, 2 stk. DN 1800 og 2 stk. DN 2200 og den foreløbige termin på første sæt spjæld bliver medio juni, forklarer Knud Erik Brixen.

Læs: Kolster Hesa-Tek henter største ordre i mands minde

Arbejde nok til 2013
Ordren kommer nærmest med rettidig omhu - med termin lige når en anden storordre forlader fabrikshallerne. Og så giver den masser af arbejde.

- Hvis vi holder samme kadence, så er der arbejde nok frem til medio 2013. Vi får dog ikke behov for at udvide. Og vi skifter heller ikke nogen ud. Det er jo gået så godt indtil nu, siger han med et smil.

Det betyder, at både teknologien fra de nuværende spjæld og gearmotor-leverandøren Grønbech & Sønner også skal sættes i sving i forbindelse med den nye ordre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097