23948sdkhjf

Mærsk afviser genforhandling af Nordsøaftalen

Regeringen genforhandler gerne Nordsø-aftalen for at få flere oliemilliarder i statskassen. Det afviser Mærsk.
I det nyligt bebudede serviceeftersyn af Nordsø-aftalen nævner regeringen muligheden for at genforhandle aftalen om de danske oliemilliarder i Nordsøen, men det afviser Mærsk for første gang, skriver Jyllandsposten.

Læs: Fire ministerier skal undersøge Nordsøaftalen

Afviser blankt
- Vi ser ikke grundlag for en genforhandling af Nordsø-aftalen. Aftalen lever op til alt det, som parterne lagde vægt på under forhandlingerne i 2003, og de forhandlinger var både lange og omhyggelige, siger Anders Würtzen, chef for public affairs i A.P. Møller - Mærsk.

Mærsk forhandler i forbindelse med Nordsøaftalen på vegne af Dansk Undergrunds Consortium (DUC), der også tæller Shell og Chevron.

Jyllandsposten oplyser at parterne i perioden 2004-2010 har tjent 88 mia. kr. på nordsøolien.

Det videre forløb ikke fastlagt
Det er skatteminister Thor Möger Pedersen, der leder arbejdet med at granske Nordsø-aftalen. Han vil ikke overfor Jyllandsposten forholde sig til om regeringen er parat til at tvinge Mærsk til forhandlingsbordet.

- Regeringen kan ikke tage stilling til, om eller hvordan eventuelle forhandlinger skal foregå, før vi er færdige med udredningen. Den går vi i gang med nu, og derefter kan vi så tage stilling til det videre forløb, siger ministeren.

Mærsk oplyser til Jyllandsposten, at man ikke har været i kontakt med regeringen i forbindelse med serviceeftersynet af Nordsø-aftalen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098