23948sdkhjf

Forsyning Helsingør i nyt fjernvarme-samarbejde

Den nye varmeaftale mellem Forsyning Helsingør, Helsingør Kraftvarmeværk og Hornbæk Fjernvarme skal øge forsyningssikkerheden for borgerne i kommunen.
I sommeren 2011 overtog Forsyning Helsingør og Nordforbrænding, Helsingør Kraftvarmeværk fra energikoncernen Vattenfall.

Læs: Vattenfall sælger Helsingør Kraftvarmeværk

I dag har parterne bag Hornbæk Fjernvarme og Helsingør Kraftvarmeværk underskrevet en ny aftale om samarbejde om levering af varme.

Det betyder, at Hornbæk Fjernvarmes kunder også fremover vil få leveret deres varme via ledningsnettet i Helsingør. Hornbæk Fjernvarmes eget anlæg vil i fremtiden virke som supplement i spidsbelastningsperioder, ved driftsforstyrrelser samt til optimering af forsyning i kommunen.

Til gavn for flere
Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand, Per Christensen, hilser det fornyede samarbejde velkommen.

- Jeg er tilfreds med, at investeringen i Kraftvarmeværket nu også bliver til gavn for fjernvarmeforbrugerne i den nordlige del af kommunen, siger Per Christensen, som har været blandt initiativtagerne til den fornyede og reviderede aftale.

- Det fornyede samarbejde vil øge forsyningssikkerheden for borgerne i hele kommunen, fordi kedlerne i Hornbæk holdes i beredskab, hvis vi skulle opleve driftsproblemer på de andre kedler, forklarer Per Christensen.

Billigere fjernvarme
Den nye aftale mellem Forsyning Helsingør og Hornbæk Fjernvarme betyder - foruden en forøgelse af forsyningssikkerheden - at kunderne i Hornbæk formentlig kan se frem til lavere priser for fjernvarmen, forklarer Kim Schuldt-Larsen, formand for andelsskelskabet Hornbæk Fjernvarme:

- Prisen for fjernvarmen i Hornbæk var efterhånden nået op i den tunge ende sammenlignet med resten af landet. Derfor er det selvfølgelig glædeligt, at vi med den nye aftale igen har mulighed for at levere fjernvarme til rimelige priser til vores godt 1000 andelshavere. Selv med de forventede nye afgifter fra regeringen, tør jeg godt love, at priserne på fjernvarme ikke stiger det kommende år.

Kim Schuldt-Larsen forklarer endvidere, at alle andelshaverne i løbet af foråret vil blive informeret om den nye aftales betydning.

Hornbæk Fjernvarme & Helsingør Kraftvarmeværk
Hornbæk Fjernvarme så dagens lys den 15. december 1964, hvor den daværende formand H.K. Rasmussen trykkede på knappen og startede det nyopførte fjernvarmeværk. Dengang var der 16 forbrugere, der var tilsluttet ledningsnettet. I dag er der over 1000 andelshavere, som nyder godt af varmen fra Hornbæk Fjernvarme.

Helsingør Kraftvarmeværk bruger naturgas som brændsel og har en kapacitet på 60 MW el og 60 MJ/s fjernvarme. Det svarer til det årlige elforbrug i cirka 62.500 husstande og varmeforbruget i omkring 25.000 husstande. Det årlige forbrug af naturgas på værket er omkring 50 millioner kubikmeter. Helsingør Kraftvarmeværk udnytter 88 % af energien i brændslet og er certificeret efter den internationale miljøstandard ISO 14001 og arbejdsmiljøstandarden DS / OHSAS 18001.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11