23948sdkhjf

Svært at tjene penge på solcelle-installationer

Selvom markedet for solceller eksploderede i 2011, så er det svært for installatørerne at tjene penge - Der er for mange om buddet, vurderer Tekniq.
Selvom danskerne for alvor fik øjnene op for solceller i 2011, så er solcellemarkedet langt fra nogen guldgrube for installatørerne, der har svært ved at tjene penge på det boomende marked.

Ifølge chefkonsulent i Tekniq Søren Rise så er markedet presset, fordi for mange vil have en bid af kagen.

- I en lang periode har installatørerne manglet ordrer, og når der så opstår et marked, der vækster så kraftigt som solcellemarkedet, så er der mange, der kaster sig over det. Resultatet er, at det er blevet et presset marked, siger Søren Rise til Installatør Horisont.

Læs: 2011 blev et godt solcelle-år

Trækker sig fra prisræset
Hos El-Gården i Silkeborg har man om nogen mærket konkurrencen. Allerede i 2010 satsede man massivt på solcellerne, men her knap to år efter har virksomheden stort set trukket sig fra solcellemarkedet.

-Der er for mange om buddet i øjeblikket, så markedet er blevet uinteressant rent økonomisk. Priserne er ganske enkelt banket for langt ned. Vi vil ikke være en del af et prisræs, hvor det er lige før, man selv skal have penge op af lommen for at få projekterne, siger medejer af El-Gården Thomas Hansen til Installatør Horisont.

El-Gården laver dog stadig enkelte solcelleinstallationer på forespørgsler fra kunderne, men er konverteret til billige kinesiske solceller.

Læs: Europæisk solcelle-industri presses af Kina

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094