23948sdkhjf

Svensk kølegigant køber sig ind i sprit-ny dansk varmepumpeproducent

Varmepumpeproducenten Fenagy har netop fået en ny investor og partner med på holdet. 

Det drejer sig om svenske Beijer Ref, der har specialiseret sig i køling, ventilation og varmepumper. 

Beijer Ref bliver minoritetsejere med en option på at blive majoritetsejere inden for fire år. 

- Vi er meget stolte over, at Beijer Ref udviser os denne tillid og anerkendelse på så tidligt et stadie, siger Kim Christensen, administrerende direktør og stifter af Fenagy.

Med tidligt mener han, her knap et halvt år inde i Fenagys eksistens. 

Trods sin unge alder har varmepumpeproducenten fart på. Allerede inden jul vil virksomheden lancere sin portefølje af varmepumper i mellemkapacitetsområdet fra 200 til 1800 kW.

Med Beijer Ref i ryggen kan Fenagy nu for alvor løfte blikket og se ud over Danmarks grænser. Her er det Skandinavien, der først står for skud, siden hen England, Frankrig, Benelux-landene, Tyskland og Polen. 

- Vi har lanceret et ambitiøst produkt og vi ser Beijer Ref som vigtige for at vi kan nå vores mål. Vi holder os til vores oprindelige forretningsplan og opererer selvstændigt, men med alle de fordele, som Beijer Ref bringer til bordet – både hvad angår kommerciel og teknisk support, siger Kim Christensen. 

Samtidig vil Kim Christensen og Fenagy få direkte adgang til et større segment via Beijer Refs datterselskab SCM Frigo. 

Hos Beijer ref ser CEO Per Bertland selvsagt gode synergier i samarbejdet. Samtidig skal Fenagy hjælpe Beijer Ref i transistionen fra kun at sælge enkelte komponenter til at sælge OEM-produkter og systemer. 

Fenagy producerer varmepumper og køleanlæg med CO2 som kølemiddel til fjernvarme og industri. Virksomheden har til huse på Bautavej i Aarhus, hvor der også etableres produktion.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078