23948sdkhjf

Lukning i 2022 kom bag på kraftvarme-ansatte

Politikerne besluttede tidligere på ugen at lukke Svendborg Kraftvarme og sælge bygninger og grund til naboen Svendborg Fjernvarme.i 2022.

De cirka tyve medarbejdere på Svendborg Kraftvarme er dog en anelse rystede over beslutningen om at lukke affaldsforbrændingsanlægget på Bodøvej allerede i 2022.

De troede de havde helt frem til 2024, skriver Fyens Amts Avis. 

- Jeg tror, vi er forvirret på et højere plan. Vi har i flere år vidst, at man ville lukke vores arbejdsplads, og senest i 2019 var sagen på den politiske dagsorden. I den anledning havde vi besøg af politikerne herude, og det var en øjenåbner for dem, for de opdagede, at anlægget ikke var nær så udtjent og slidt, som de havde fået indtryk af. De besluttede derfor, at driften skulle forlænges til 2024, men så - kun et år efter - beslutter man så at trække beslutningen tilbage, og nu skal kraftvarmeværket lukke i slutningen af 2022, siger tillidsmand Niels Thilsted.

Han fortæller til avisen, at beslutningen har gjort de ansatte meget utrygge, da de troede at de havde frem til 2024 til at blive omskolet. Med en forestående lukning i 2022 kan kraftvarmeværket dog risikere at medarbejderne allerede nu søger nye græsgange, hvilket gør det svært at sende folk på efteruddannelse, eftersom man alt andet lige vil være færre til at passe værket. 

Niels Thilsted oponerer ikke mod salget af kraftvarmeværket til Svendborg Fjernvarme. Han er bare frustreret over, at han nu har to år mindre at rykke på – og at informationsniveauet op til beslutningen i byrådet har været sparsomt. 

Borgmester Bo Hansen forstår godt, at medarbejderne er overraskede over den nye dato for lukning af værket. Han forklarer det manglende informationsniveau med, at der har været ændringer i aftalen helt frem til det sidste. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078