23948sdkhjf

Ørsted lander aftale med verdens største havvindmøllepark

Ørsted har netop indgået en aftale med Dogger Bank Havvindmøllepark, som betyder, at Ørsted bliver ansvarlig for at handle og balancere 40 procent af elproduktionen fra de to første faser af havvindmølleparken på 3,6 GW. Det fortæller Ørsted i en pressemeddelelse.

Med en installeret kapacitet på 2,4 GW på de to første faser af Dogger Bank Havvindmøllepark vil Ørsted handle og balancere 960 MW af produktionen af grøn strøm på det såkaldte day-ahead-marked, hvor der handles for det følgende døgn, og håndtere driftsdøgnets variationer i mængde og pris ved at balancere den strøm, der fødes ind i elnettet. Ørsteds markedseksponering er begrænset til dag-til-dag-variationer i elprisen.

Aftalen mellem Ørsted og Dogger Bank Havvindmøllepark er den hidtil største elhandelsaftale indgået for et vedvarende energiprojekt i et konkurrencepræget udbud på det britiske marked.

- Vi er meget glade for at have indgået denne aftale, som fremhæver vores position som et førende energihandelsselskab i Storbritannien. En 15-årig handelsaftale med Dogger Bank Havvindmøllepark er helt i tråd med vores vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi ser meget frem til samarbejdet, siger Morten Buchgreitz, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Markets & Bioenergy.

Også hos Dogger Bank Wind Farm er man tilfredse med den nye aftale.

- Dagens udmelding om, at vi har indgået en elkøbsaftale med Ørsted for Dogger Bank A og B, markerer en af vores sidste milepæle, før vi om kort tid har finansieringen på plads til det, der bliver verdens største havmøllepark. Disse aftaler med førende energihandelsselskaber vil sikre, at den vedvarende energi, der produceres af de første to faser af Dogger Bank Wind Farm, kan sælges til elmarkedet i Storbritannien, så vi kan opfylde vores løfte om at levere grøn energi til millioner af britiske husstande, siger Steve Wilson, Dogger Bank Wind Farm Project Director hos SSE Renewable.

Dogger Bank Havvindmøllepark, som er ejet af SSE Renewables (50 %) og Equinor (50 %), bliver opført 130 km ud for Yorkshires kyst i Storbritannien. Havvindmølleparken består af tre faser (Dogger Bank A, B og C) på hver 1,2 GW. Ørsted vil aftage strøm fra de to første faser, Dogger Bank A og Dogger Bank B.

Aftalen er betinget af, at Dogger Bank A- og Dogger Bank B-faserne opnår endelig finansieringsgodkendelse, hvilket forventes at ske snarest.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093