23948sdkhjf

Bornholm får fire millioner til projekt Energi-Ø

Elleve lokale initiativer fordelt over hele landet har netop modtaget støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

I alt er der uddelt 53 millioner til projekter, der udgør unikke erhvervspotentialer for dansk erhvervsliv og derfor gør sig fortjente til støtte fra erhvervsfremmebestyrelsen.

Ti af initiativerne kommer fra de to ansøgningsrunder med fokus på lokale erhvervspotentialer, som bestyrelsen lancerede i juni. Formålet er at styrke lokalområders erhvervsliv med udgangspunkt i stedbundne udfordringer og potentialer.

Projektet 'Gennemgribende forandringer på Sjælland og øerne' får 30 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og 5 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler. 

De øvrige ni projekter spreder sig over hele landet.

På Bornholm får projektet ”Klar til Energi-ø” støtte. Projektet modtager i alt 4.206.562 kroner.

Af projektbeskrivelsen fremgår det at Bornholms Regionskommune i forbindelse med projektet igangsætter undersøgelser af beskæftigelsespotentialerne i energi-øen samt hvilken betydning energi-øen kan få for det bornholmske erhvervsliv.

- Kompetencebehov hos virksomhederne afdækkes, og der udbydes og gennemføres certifikatkurser og uddannelsestiltag. Der afholdes workshops og etableres netværk, som har til formål at gøre bornholmske SMV’er i stand til at etablere partnerskaber med store virksomheder på offshore området. Virksomhederne vil i mindre omfang få mulighed for støtte til indkøb af nødvendigt udstyr, fremgår det ligeledes af beskrivelsen.

Folketinget har tidligere på året vedtaget klimaaftalen med beslutningen om at etablere Bornholm som Energi-ø. Klimaplanen omfatter en havvindmøllepark på 2 GW og en landbaseret transformation af strømmen. 

Fakta om indsatserne

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse lancerede i juni de to indsatser Lokale Erhvervspotentialer og Lokale Erhvervspotentialer: Stærkere SMV’er på Sjælland og øerne.

Bestyrelsen har på sit møde den 5. november besluttet at støtte 11 lokale initiativer. 

Projekterne modtager hver mellem 750.000 kr. og 35 mio. kr.

I alt modtager projekterne 53 mio. kr., hvoraf 30 mio. kr. kommer fra EU’s Regionalfond, mens 23 mio. kr. er fra de decentrale erhvervsfremmemidler, der er afsat via finansloven. 

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109