23948sdkhjf

Nordjysk vindmølle tabte nav og vinger

En af Vattenfalls nordjyske vindmøller af mærket NEC Micon 750 KW havarerede torsdag, da teknikere skulle sætte den i drift efter et planlagt driftsstop.
To medarbejdere fra Vattenfall befandt sig i bunden af vindmøllen, da uheldet skete. Helt efter forskrifterne skulle de sætte vindmøllen i drift efter et planlagt stop. De løsnede bremsen og konstaterede, at møllen gik på nettet. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Herefter hørte de to teknikere et brag, og efterfølgende kunne de konstatere, at vindmøllen havde mistet både nav og vinger.

Skyldes formentlig metaltræthed
Vindmøllen står placeret ved Nørre Økse Sø nord for Brovst. Vattenfall har 43 lignende møller i Danmark, og de blev straks taget ud af drift efter det nordjyske uheld. Samtidig blev teknikere fra Force Technology tilkaldt for at opklare, hvad der var årsag til uheldet, og deres foreløbige undersøgelser viser, at der formentlig var tale om metaltræthed.

- De foreløbige tekniske undersøgelser af hovedakslen tyder på, at det er en revne, der er udviklet over tid, der var årsag til uheldet, siger Bent Johansen, der er produktionschef for Vattenfall Danmarks vindmøller, til Nordjyske Stiftstidende.

Møllens nav og vinger er nu blevet sendt til Aalborg, hvor det vil blive undersøgt yderligere. Force Technology skal samtidig scanne hovedakslerne på de øvrige møller af samme type, inden de vil blive sat i drift igen. Bent Johansen forventer, at det vil tage mindst en uge, før de første møller atter er i drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579