23948sdkhjf

Kritik af rådgivende firma: De er nogle hundehoveder

Det politiske flertal bag et salg af Fjernvarme Fyn har på et pressemøde på Odense Rådhus meddelt at salget af Fjernvarme Fyn er droppet. 

Det samme har parterne meddelt Energi Fyn, der var den mulige køber af den fynske fjernvarme.

Det var repræsentanterne for partierne bag aftalen om at sælge Fjernvarme Fyn, der var til stede på mødet, Borgmester Peter Rahbæk Juel (S), rådmand Brian Dybro (SF) og Susanne Crawley Larsen (R).

Det skriver Fyens.dk

Årsagen til at parterne ikke længere ønsker at sælge er en udtalelse fra Energistyrelsen, hvori der sås tvivl om lovligheden af et salg til Energi Fyn. 

Odense Kommune har i forbindelse med salget rådført sig med advokatfirmaet Horten. De fik hårde ord med på vejen.

- Det er nogle hundehoveder, sagde Brian Dybro, der på mødet understregede at SF ikke kommer til at støtte et nyt salg af Fjernvarme Fyn.

Står inde for rådgivningen

Kritikken fra politikerne vil advokatfirmaet Horten dog ikke sidde overhørig. 

I et svar på kommunens kritik skriver Line Markert, partner og advokat i advokatfirmaet, til Fyens.dk, at selskabet helt generelt kan stå inde for den rådgivning, der er ydet i forbindelse med salget af Fjernvarme Fyn - både hvad angår de juridiske rammer for et salg og om varmeforsyningslovens regler. 

I følge TV2 Fyn har Odense Kommune i forbindelse med salget brugt flere millioner på rådgivning og er endt med en regning på lidt over seks millioner kroner. Her af er de 1,8 millioner kroner gået til Horten. 

Ud over Horten har Odense Kommune også trukket på rådgivning fra PWC, der har været med til at vurdere hvad prisen for Fjernvarme Fyn skulle være.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125