23948sdkhjf

Hofor bag 180 MW solpark ved Sorø

Hofor og Stiftelsen Sorø Akademi har i denne uge indgået kontrakt om at udvikle en af landets største solcelleparker på i alt 180 MW installeret effekt, hvilket svarer til ca. 50.000 husstandes forbrug af strøm.

Solcelleparken skal udvikles og ejes af Hofor og opføres på 250 hektar jord, som Stiftelsen Sorø Akademi ejer nord for Fjenneslev og Vestmotorvejen ved Sorø.

Parterne søger nu om udarbejdelse af lokalplan samt godkendelse hos miljømyndighederne og Sorø kommune. Desuden skal tilslutningen til elnettet ske i samarbejde med Energinet.dk. 

- I Hofor er vi meget glade for aftalen med Stiftelsen Sorø Akademi om at opføre en solcellepark ved Sorø. Vi investerer i stigende grad i solenergi, som er blevet en konkurrencedygtig grøn energikilde, der udgør et effektivt supplement til vores vindmølleparker. Vi sætter derfor stor pris på samarbejdet med Stiftelsen Sorø Akademi og håber samtidig, at projektet kan bane vej for samarbejde med andre lodsejere i Danmark, der ønsker at udlægge jord til solenergi, siger Jesper Pedersen, områdechef for Vind & Energihandel i Hofor.

Hvis alt går som planlagt, vil solcelleparken kunne stå færdig i 2024. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172