23948sdkhjf

Natur-Energi sikrer verdens fattige og regnskoven

Natur-Energis kunder har i de seneste tre år sikret to millioner kroner til verdens fattige gennem projekt Nødstrøm. Ligeledes har man gennem projekt Elskov sikret en stor del af Honduras' regnskov.
Energiselskabet Natur-Energi leverer til daglig klima-venlig strøm til danskerne, men samtidig slår man et slag for klimatilpasning, verdens fattige og regnskoven i Honduras.

Nødstrøm sikrer millioner til klimatilpasning
12.000 kunder hos Natur-Energi har på under tre år sikret mere end to millioner kroner til klimatilpasning via Nødstrøm. Nødstrøm er et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og Natur-Energi.

Nødstrøm støtter de mennesker i de u-lande, der lige nu mærker konsekvenserne af klimaforandringerne i form af oversvømmelser eller ekstrem tørke. Samtidig køber danskerne strøm fra vind- og vandkraft og investerer i udbygningen af vedvarende energikilder.

Nødstrøm har allerede rejst 2,2 millioner kroner, men forventningen er, at tallet ender på 2,5 millioner kroner, når 2011-regnskabet er gjort endeligt op.

Elskov sikrer regnskoven
Ligeledes har over 5.000 forbrugere valgt at bidrage til bevarelse af regnskoven i Honduras via Elskov, et samarbejde mellem miljøorganisationen Verdens Skove og energiselskabet Natur-Energi. Samarbejdet sikrer, at 1,5 øre per kilowatt-time, husstanden bruger, går til bæredygtig skovdrift, hjælp til fattige skovbønder og sikring af naturområder.

Ved hjælp af Elskov har de 5000 forbrugere bidraget med en ”kærlighedserklæring” på 250.000 kroner via elregningen. Donationen svarer til ca. 230 fodboldbaner bevaret regnskov i det fattige mellemamerikanske land.

Elforbrugerne, der er tilmeldt Elskov, køber husstandens el fra vedvarende energikilder og bidrager til Verdens Skoves arbejde for at bevare regnskoven, efterhånden som de bruger strøm. Næste år forventes en donation på over 400.000 kr.
Kommenter artiklen (12)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094