23948sdkhjf

Betinget varme-fusionsaftale underskrevet i Viborg

I sidste uge blev der taget et vigtigt skridt mod en ny struktur for fjernvarmen i Viborg, hvilket betyder at fjernvarmen om et lille årstid styres i et selskab helt uden for Viborg Kommune. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad. 

Onsdag skrev Viborg Fjernvarme, Overlund Fjernvarme, Energi Viborg og boligselskaberne en betinget fusionsaftale. Den skal nu godkendes i alle parternes styrende organer.

- Det har været et kompliceret, men godt forløb, og der har været en positiv ånd over det, siger Kristian Brøns Nielsen, bestyrelsesformand for Viborg Fjernvarme.

Der venter dog stadig en del arbejde før alt er på plads i det nye selskab, der får navnet Viborg Varme (A.m.b.a.), der stiftes i november.

Der skal blandt udpeges en overgangsbestyrelse med seks til syv medlemmer udpeget af Viborg Byråd og et tilsvarende antal udpeget af de øvrige aktører. 

I april 2021 skal den forbrugervalgte bestyrelse være på plads til at kunne overtage jobbet efter overgangsbestyrelsen. Det kommer til at ske ved årsskiftet 2021/2022.

Inden dag køber det nye selskab alle aktierne i Energi Viborg Kraftvarme af Viborg Kommune og overtager dermed varmeproduktionen i Viborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye tiltag skal nedsætte forekomsten af dødelig bakterie i brugsvandet
30 kilometer termonet fyrer op under 200 boliger i Hyllegaard Høje
NKT bekræfter britisk milliardordre
Direktør for Andel Energi stopper med øjeblikkelig virkning
Aalborg Forsyning er ude: Nu er det lokale værk inde i varmen
NKT klar til at underskrive ordre på Polens første store havvindmøllepark
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251