23948sdkhjf

Ny forening vil stoppe salget af Fjernvarme Fyn

En gruppe af borgere som både repræsenterer de politiske partier og fjernvarmeforbrugerne generelt er gået sammen om at stifte en forening, der skal stoppe salget af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn.

Risikoen for prisstigninger som følge af Energi Fyns monopol på energiområdet og forbrugerbeskyttelsen er foreningens fokusområder, skriver foreningen, der kalder sig Foreningen Fionia Fjernvarme i en pressemeddelelse. 

- Foreningen er upolitisk. Den er alene stiftet med det formål at samle opbakning fra fjernvarmeforbrugerne til at indlede et søgsmål mod Odense Kommune for at få afklaret lovligheden af salget, fremgår det af samme pressemeddelelse.

Der er nemlig på det seneste skabt tvivl om lovligheden af Odense Kommunes salg af Fjernvarme Fyn. 

Det springende punkt er, hvorvidt varmeforsyningslovens §23f gælder for salget. Den paragraf sikrer forbrugerne af fjernvarme forkøbsret til fremføringsanlægget (rørene) inden en kommune kan sælge det til andre. I salgsaftalen mellem Odense Kommune og Energi Fyn er det anført, at loven ikke gælder for dette salg.

Det Konservative Folkeparti i Odense har senest indhentet kommentarer fra en advokat med speciale i forsyningsloven, Pernille Trulsen, samt en juridisk ekspert i samme lov, Bent Ole Gram Mortensen, og de helt uenige med kommunen på det punkt. 

- Borgernes retssikkerhed er truet. Og det er de lave fjernvarmepriser også, siger den konservative rådmand og nye formand for Fionia Fjernvarme Søren Windell og fortsætter: 

- Et salg af fjernvarmen til Energi Fyn vil på sigt give højere fjernvarmepriser, fordi Energi Fyn får monopol på al energi – strøm, fjernvarmproduktion og fremføringsanlæg – og samtidig skal beslutninger om fjernvarmen træffes i et selskab, hvor majoriteten ikke bruger fjernvarme. Samtidig er der rejst berettiget tvivl om det lovlige i at sælge fremføringsanlægget uden at tilbyde det til forbrugerne først, og derfor er vi tvunget til at benytte os af de juridiske muligheder der er.

Det er på den baggrund at foreningen Fionia Fjernvarme er stiftet.

Bestyrelsen består af formand, Søren Windell, rådmand i Odense, Konservative, Reza Javid, byrådsmedlem i Odense, Enhedslisten, Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Group, Erik Thomsen, direktør for Kristiansdal Boligforening  og Lolle Schierff, udviklingschef i Fynsk Erhverv.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094