23948sdkhjf

Nyt Institut for Mekanik og Elektronik på SDU 

Det Tekniske Fakultet styrker forskningsmiljøerne og uddannelserne inden for mekanik, mekatronik og elektronik med etableringen af et nyt institut.

Institut for Mekanik og Elektronik hedder det. Det fortæller Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

- Med etableringen af det nye institut vil vi styrke vores samarbejde med virksomhederne yderligere, netop der hvor de oplever særlige behov, siger dekan for Det Tekniske Fakultet ved SDU, Henrik Bindslev, i pressemeddelelsen.

Det Tekniske Fakultet er vokset markant de seneste år, hvilket nu giver mulighed for at etablere endnu et institut, fokusere hvert institut mere og samle fagligheder på tværs af lokationer med større slagkraft til følge. 

- Det nye institut dækker hele paletten fra mekanik over mekatronik til elektronik. Vi kan derfor nu inden for både forskning og uddannelse udbyde et sammenhængende sæt af kompetencer inden for industrielle maskiner, e-mobilitet, hydraulik, robotter og vindmøller, som er områder, inden for hvilke virksomheder i vores nærområde er verdensførende, lyder det fra dekanen

I spidsen for det nye institut 
Professor Thomas Buhl er udpeget som leder af Institut for Mekanik og Elektronik. Professor Thomas Buhl var tidligere forsker og leder ved DTU Vindenergi, og var inden sin ansættelse ved SDU, direktør ved LM Wind Power. Tidligere har han som Vice President bygget Blade Science Centeret i Vejle op fra bunden for den indiske vindmøllekoncern Suzlon Energy A/S. 

- Med oprettelsen af IME samler vi kræfterne og får en profil, der står endnu skarpere. Det kommer både vores forskning, industrielle samarbejder og uddannelser til gode, siger Thomas Buhl.

Læs mere om: SDU
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079