23948sdkhjf

Politikere om vindmølledumpning: Stil krav til producenter og udviklere

Når vindmøller kasseres er der store dele, der ikke kan anvendes, som f.eks. vingerne, der består af store mængder glasfiber.

Derfor graver man de dele ned i jorden.

Affaldsselskabet Refa på Lolland har været tvunget til at finde plads til 250 tons affald fra vindmøller. Årsagen er, at selskabet har som opgave at servicere borgere og virksomheder og derfor ikke kan sige nej til affaldet. 

Det skriver TV2 Øst.

Den såkaldte vindmølledumping er langt fra den mest optimale løsning. Det er aktører i vindindustrien enige om. Heller ikke på Christiansborg er der stor uenighed om, at der skal findes en løsning.

- Der må være krav om, at der produceres vindmøller med højere genanvendelsesmulighed - ligesom det gør sig gældende for mange andre produkter, siger miljøordfører Jacob Jensen fra Venstre.

Han peger på, at der kunne indopereres krav om genanvendelighed i udbudsmaterialet til de store havvindmølleparker. En anden løsning kunne være en afgiftsstruktur, som vi kender det fra elbiler, hvor der lægges afgifter og skatter ud, som gør det mere attraktivit at købe og producere en betemt type bil. 

Miljøordfører hos Dansk Folkeparti René Christensen mener til gengæld, at ansvaret skal pålægges dem, der vælger at sætte møllerne op, således der betales en afgift, som i sidste ende skal gå til at udvikle på genanvendelsen af vindmøllevingerne. 

Vindmølleindustrien er allerede i gang med at arbejde med genanvendelse. Et konsortium med LM Wind Power i spidsen vil fremstille verdens første 100 procent genanvendelige vinge. 

(Foto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078