23948sdkhjf

Dansk og tysk minister indvier havbaseret elnet på Kriegers Flak

Tirsdag 20. oktober kl. 10.00 indvier klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, økonomi og energiminister i Tyskland Peter Altmaier og EU-kommissær for Energi Kadri Simson et nyt og banebrydende havbaseret elnet på Kriegers Flak i Østersøen, Kriegers Flak Combined Grid Solution.

For første gang i verden kombineres flere havmølleparker med en elforbindelse mellem to lande. Dermed kan de kabler, der sender strømmen fra havmøllerne i land, ikke blot transportere vindstrøm i land, men også bruges til at sende strøm frem og tilbage mellem de to lande. Når havmøllerne ikke producerer energi, kan tysk strøm flyde til Danmark eller omvendt.

Det sikrer, at kablerne udnyttes tæt på 100 procent, det styrker handel med strøm, øger konkurrencen på elmarkedet og skaber lavere elpriser, og desuden forbedrer det forsyningssikkerheden.

Kriegers Flak Combined Grid Solution kobler den kommende danske havmøllepark Kriegers Flak og de to tyske havmølleparker Baltic 1 og 2 og skaber en ny elforbindelse fra Bjæverskov i Danmark til Bentwisch nær Rostock i Tyskland.

I Bentwisch bygges desuden en dobbelt omformerstation – som er nødvendig, fordi Sjælland og Tyskland tilhører hver sit synkronområde, og derfor ikke 'svinger i den samme elektriske takt'.

Det er statsejede danske Energinet og tyske 50Hertz, der står bag byggeriet.

Kriegers Flak Combined Grid Solution undergår lige nu den sidste klargøring. Den ventes i drift i december.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye tiltag skal nedsætte forekomsten af dødelig bakterie i brugsvandet
30 kilometer termonet fyrer op under 200 boliger i Hyllegaard Høje
NKT bekræfter britisk milliardordre
Direktør for Andel Energi stopper med øjeblikkelig virkning
Aalborg Forsyning er ude: Nu er det lokale værk inde i varmen
NKT klar til at underskrive ordre på Polens første store havvindmøllepark
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093