23948sdkhjf

Varmepumperne trækker det tunge læs: Nye ordrer er tikket ind

- Der er udført og planlagt idriftsættelse af i alt 18 varmepumpeprojekter hos Tjæreborg Industri i 2020.

Så der er travlhed at spore hos Tjæreborg Industri på trods af corona-krisen.

Det er da også varmepumperne, der skal være med til at skabe et overskud på 10 millioner kroner før skat i 2020 – mod et ret stort minus på 8,4 millioner kroner i 2019.

Og man er altså godt på vej - Bundlinjen før skat siger for første halvår af 2020 8,6 millioner kroner og varmepumpeordre nummer 18, som kom i hus lige før sommerferien. 

Her gælder det om at levere en varmepumpe til Padborg Fjernvarme.

- I disse dage står vi over for at skulle sætte gang i to til tre projekter. Cirka halvdelen af de 18 projekter er idriftsat, fortæller Leif Hornbak hos Tjæreborg Industri, hvis hovedfokus er at få idriftssat samtlige varmepumpeprojekter inden udgangen af året, så de respektive værker sikres de energibesparelser, der forsvinder ved årsskiftet.  

Storordre i Præstø

Det er altså varmepumperne, der trækker læsset. Det ses tydeligt. Det er da også en varmepumpe, der udgør en stor del af en af de seneste større ordre.

Der er indgået kontrakt med Præstø Fjernvarme, hvor der skal leveres både et varmepumpeanlæg på 2,9 MW og et 8000 kvadratmeter stort solfangeranlæg

 Varmepumpeanlægget i Præstø skal udnytte udeluft og solvarme som energikilde, og anlægget forventes idriftsat i maj 2021 startende med solvarmeanlægget.

Det er en opgave til næsten 40 millioner kroner. 

2021 byder på lidt af hvert

 Præstø-ordren giver en indikation af hvad Tjæreborg Industri skal lave, når 2020 rinder ud og alle 18 projekter er sat i drift.

Leif Hornbak selv mener han skal slappe af - og dog. 

- Vi skal lave den sidste finish på alle de her varmepumpeprojekter vi har sat i drift. Der er altid lidt ekstraarbejde, fortæller han.

Derudover kigger Tjæreborg Industri selvfølgelig ind i en masse små opgaver og projektet i Præstø. Og så ser det ud til at der i 2021 kommer flere varmepumper ind i ordrebogen, men at der også bliver plads til både elkedler og projekter med udvidelse og renovering af ledningsnet til fjernvarmen. 

- Vi sidder jo og arbejder med en masse projekter der ikke er blevet til ordrer endnu, siger Leif Hornbak, der kan se et 2021 i møde, hvor der også forventes travlhed, men dog knap så travlt som 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126