23948sdkhjf

Vestas rykker ind på skolebænken

Naturvidenskabernes Hus arrangerer hvert år Naturfagsmaraton, som er en naturfagskonkurrence for danske skoleelever i 5. og 6. klasse.

Traditionelt samarbejder Naturvidenskabernes Hus med virksomheder og brancher om at skabe en kobling mellem skolens fag og virksomheders praksis, blandt andet for at skabe synlighed omkring de mange job- og karrieremuligheder, der venter børnene senere i livet:

– Ved at tage afsæt i virkelige problemstillinger, som eleverne kan relatere til, skaber vi begejstring og nysgerrighed for teknologi og naturfag og en oplevelse af handlekraft. I opgaverne arbejder eleverne med engineering-metoden, hvor de udvikler konkrete løsninger på praktiske problemer, og de skal bruge både deres samarbejdsevner og formidlingskompetencer og også gerne opsøge inspiration hos lokale virksomheder, siger Maiken Lykke Lolck, direktør for Naturvidenskabernes Hus.

I år er to af de i alt seks opgaver udviklet i samarbejde med Microsoft, Fremstillingsindustrien og Vestas for, at eleverne opnår en forståelse for sammenhængen mellem teknologi og bæredygtighed. Samtidig er håbet at skabe begejstring og engagement for naturvidenskab hos børnene gennem aktuelle problemstillinger.

- For os som verdens største vindmøllevirksomhed er det en spændende mulighed at være med i Naturfagsmaraton. Det er en oplagt mulighed for at bygge bro mellem skolerne og Vestas og hele energiområdet. Ved at deltage i Naturfagsmaraton ønsker vi at få flere unge til at vælge en uddannelse inden for energiområdet til gavn for samfundet og ikke mindst en bæredygtig fremtid, siger Henriette Gabel, vice president – people & culture, Vestas Northern Europe.

I opgaven fra Vestas skal eleverne bygge en funktionel mini-vindmølle, som skal sættes op på det område på deres skole, hvor der blæser mest. Generelt er bæredygtighed en fællesnævner for opgaverne i Naturfagsmaraton, der alle tager udgangspunkt i den fiktive by, Grønby. En af ambitionerne er netop, at uddannelser og erhvervsliv skal arbejde endnu tættere sammen, og skolerne rundt om i landet skal åbne sig mod det omgivende samfund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234