23948sdkhjf

Skybrudssikring skyld i prisstigninger hos Københavns Energi

Priserne på varme, gas, vand og afløb fra Københavns Energi stiger samlet set med 3,9 pct. i 2012.
Københavns Energi har netop vedtaget de nye priser på fjernvarme, bygas og vand inklusiv håndtering af spildevand.

De nye priser, som er gældende fra 1. januar 2012, indebærer, at den samlede udgift til de fire forsyninger stiger med 3,9 pct. En familie i lejlighed vil således opleve en prisstigning på ca. 600 kr. om året, mens en familie i parcelhus vil få en prisstigning på ca. 900 kr.

Skybruds- og klimatilpasning koster
Økonomidirektør Jan Kaufmann har følgende kommentar til de nye priser:

- Vores mål er stabile priser, der er konkurrencedygtige sammenlignet med landsgennemsnittet. Det mål har vi nået igen i år. Når vi hæver priserne med knap fire procent er forklaringen, at vores leverandører hæver priserne, at vi får store udgifter til skybruds- og klimatilpasning – og at vores varmepriser i 2011 var lidt for lave. Det efterslæb henter vi ind i 2012.”

Fjernvarme stiger med 3,5%
Fjernvarmeprisen stiger med 3,5 pct. Hovedforklaringen er, at produktionsomkostningerne i 2011 var større end den pris, kunderne betalte.

I henhold til lovgivningen skal Københavns Energi ikke tjene penge på salg af varme, men indtægter og udgifter skal set over en årrække balancere.I 2011 var indtægterne altså lidt lavere end udgifterne til indkøb af varmen, og den forskel udligner Københavns Energi i 2012.

Sammenlignet med landsgennemsnittet er Københavns Energis fjernvarmepriser blandt de 40 pct. billigste. For vand og spildevand samlet set er Københavns Energi den fjerde billigste virksomhed blandt forsyninger, som både leverer vand og spildevand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109