23948sdkhjf

Midtjyske kommuner i front på biogasprojekt

Skive, Lemvig og Samsø Kommuner har modtget 8 mio. kr. i EU-støtte til et projekt, der skal skabe arbejdspladser og nye virksomheder, der beskæftiger sig med biogas i Danmark, Sverige og Norge.
Skive Kommune, Lemvig Kommune og Samsø Kommune er partnere i et stort fælles skandinavisk projekt, som netop har fået tildelt 8 mio. kroner i EU støtte fra Kattegat-Skagerak programmet.

- Målet er, at projektet på sigt vil skabe arbejdspladser og nye virksomheder, som beskæftiger sig med biogas i Sverige, Norge og Danmark, fortæller international projektkoordinator Steen Hintze, Skive Kommune.

Projekt Implement, som er udviklet i et samarbejde mellem de tre midtjyske kommuner og en række kommuner i både Vestsverige og Norge, er godkendt af styrekomiteen for samarbejde i den såkaldte KASK-region, der dækker over et geografisk område fra Sydnorge over Vestra Götaland og Midt- og NordJylland. Projektet er støttet af Region Midtjyllands Vækstforum og har et samlet budget på 16 mio. kroner.

Forskellige erfaringer
Projektet Implements formål er at udvikle produktionen og anvendelsen af biogas gennem erfaringsudveksling mellem de skandinaviske kommuner.

- I Vestsverige er der gode erfaringer med, at biogas i transportsektoren og til udvikling af erhvervs-klyngesamarbejde og i Norge er der gode erfaringer med udvikling af biogas på baggrund af fiskeaffald. Det kan vi lære af i Danmark, konstaterer international projektkoordinator Steen Hintze, Skive Kommune.

- Til gengæld har Lemvig gode erfaringer med etablering af større anlæg, Samsø har gode erfaringer med inddragelse af borgere i planlægningsprocesserne, og Skive har gode erfaringer med kommunal styring og gennemførelse af store bæredygtige energiprojekter. Landenes forskellige erfaringer er baggrunden for, at EU har fundet det interessant at støtte et samarbejde over grænser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095