23948sdkhjf

Munck Forsyningsledninger skal installere 76 km landkabel til Viking Link

Efter et længere tilbuds- og forhandlingsforløb har Munck Forsyningsledninger pr. 1. september indgået kontrakt med Energinet om udførelsen af Viking Links landdel i Danmark. 

- Vi glæder os meget til at komme i jorden. Allerede nu tager vi hul på de ca. 90 krydsninger, i alt ca. 6 km, som vi udfører ved styret underboring. Til sommerferien 2021 starter vi så på selve gravearbejdet og kabeltrækkene, fortæller regionsdirektør i Munck Forsyningsledninger Per Jensen. 

På Viking Link-projektet etableres på dansk side et 76 km landkabel og en omformerstation. Det er de 76 km landkabel, som Munck Forsyningsledninger skal udføre.

Viking Link i drift om tre år

Viking Link er en ny stor 1400 MW el-forbindelse mellem Revsing i Danmark og Lincoln Shire i Storbritannien, der forventes at sættes i drift i slutningen af 2023.

El-forbindelsen etableres i et samarbejde mellem danske Energinet og britiske National Grid.

El-forbindelsen omfatter desuden 625 km søkabler under Nordsøen, samt etableres 66,5 km langt landkabel og en omformerstation i Storbritannien.

 30 ansatte plus underleverandører

Det danske landkabel strækker sig fra stranden ved Houstrup på Vestkysten til højspændingsstationen i Revsing ved Vejen, hvor kablet sluttes til en omformerstation og kobles til det danske el-net. 

Læs også: Energinet i globalt konsortium: Der skal løses tekniske her-og-nu-udfordringer

Opgaven består primært i gravearbejde og styrede underboringer samt nedlægning af de to 525 kV kabler. Arbejdet udføres i egenproduktion, hvor de styrede underboringer udføres af Munck Forsyningsledningers No-Dig afdeling. 

Munck Forsyningsledningers del af kontrakten forventes afsluttet i efteråret 2022. 

På det cirka to år lange projekt forventer Munck Forsyningsledninger i perioder at kunne beskæftige op mod 30 medarbejdere samt flere underleverandører. 

Energinet kan ikke oplyse, hvor meget kontraktsummen løber op i.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093