23948sdkhjf

Endnu en power2x-virksomhed rykker ind på Aalborg Havn

Det spirer med Power to X-virksomheder i Port of Aalborgs erhvervspark. For et par år siden valgte brændselscelleproducenten Blue World Technologies at slå sig ned på havnen.

Nu har Reintegrate også etableret sig i området.

Reintegrate udvikler anlæg til produktion af e-metanol, der er et grønt og CO2-neutralt brændstofalternativ til tung transport som skibe og lastbiler.

I første omgang har Reintegrate indlogeret sig i et kontorfælleskab, men planen er, at virksomheden inden for et par år udvider aktiviteterne på havnens arealer.

Fra demo til fuld skala

Reintegrates første demoanlæg blev opført i samarbejde med Aalborg Universitet, mens man netop nu er i gang med at gøre klar til at opføre et storskalaanlæg i Skive.

På sigt er ambitionen, at der skal etableres flere anlæg over hele landet, og her kan Port of Aalborg komme til at spille en endnu større rolle.

- Over tid kan det blive nødvendigt at indsamle metanolproduktionen fra vores anlæg og lagre den et centralt sted, og her er det jo en fordel at være placeret ved Aalborg havn i forhold til logistikken. Desuden giver det god mening at placere lagerkapaciteten på havnen, fordi metanolen jo kan bruges som skibsbrændstof, og derfor indtænker vi også at etablere lagertanke på lokationen i Aalborg, siger medejer af Reintegrate Søren Knudsen Kær. 

Partnerskaber på power-to-X

Det er ikke et tilfælde, at Reintegrate har valgt at etablere sig i Port of Aalborgs erhvervspark. Her arbejder flere virksomheder nemlig ud fra en fælles ambition om at sætte skub i den grønne omstilling.

- Beslutningen om at etablere Reintegrate på Aalborg Havn skyldes i høj grad, at erhvervsområdet er blevet et samlingspunkt for grønne idéer og løsninger, så der var gode synergier i at placere virksomheden netop her, siger Søren Knudsen Kær, der forsætter: 

- Samtidig bliver der rig mulighed for at indgå i partnerskaber med andre virksomheder. Vi har allerede et tæt samarbejde med blandt andre Aalborg Portland, og hos Port of Aalborg bliver vi naboer med blandt andre Blue World Technologies, der producerer metanolbrændselsceller, siger han. 

Spirende klyngedannelse

Indtil videre er det kun Reintegrate og Blue World Technologies, der udgør den spirende klynge af power-to-X-virksomheder på havnen, men det er kun en begyndelse.

- Vi er naturligvis glade for, at REintegrate er rykket ind i vores erhvervspark, hvor de styrker den spirende klyngedannelse af virksomheder, der beskæftiger sig med grøn omstilling af transportsektoren. Det er en udvikling helt i tråd med vores strategi om at gøre vores erhvervspark til centrum for udviklingen af morgendagens innovative og grønne teknologier. Det er vores ambition at sikre, at flere af fremtidens moderne vækstindustrieventyr opstår hos os, så vi skaber arbejdspladser og vækst. I den forbindelse er der ikke meget, der passer bedre end Power to X-teknologi og Reintegrate, siger commercial manager hos Port of Aalborg, Jeppe Faber.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.236