23948sdkhjf

Se billederne: Kronprinsen indviede Asnæsværket

Efter godt tre års intenst arbejde med at ombygge Asnæsværket kunne H.K.H. Kronprinsen fredag indvie kraftvarmeværket, der nu er i stand til at levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler, da det nu anvender bæredygtig flis.

 - Med deltagelse af kronprinsen har vi nu markeret afslutningen på en omfattende ombygning. Asnæsværket har fået et nyt og grønnere liv, som kommer borgere og virksomheder i Kalundborg til gode og bidrager til Danmarks grønne omstilling, siger Morten Buchgreitz, koncerndirektør og administrerende direktør for Markets & Bioenergy i Ørsted.

En fælles aftale i 2017 sikrede, at Asnæsværket nu leverer grøn energi til Novo Nordisk, Novozymes og fjernvarmekunder i Kalundborg.

 - Jeg er rigtig glad for, at vi nu har idriftsat Asnæsværkets nye flisfyrede blok. Fremtiden tilhører vedvarende energikilder som vind, sol og biomasse. Derfor udfaser vi al brug af kul på vores kraftværker i 2023, og beslutningen om Asnæsværket, som vi har truffet sammen med vores kunder, er et vigtigt skridt på vejen, siger Morten Buchgreitz.

Omstillingen fra kul til træflis på Asnæsværket resulterer i en årlig CO2-reduktion på op til ca. 800.000 tons. Det svarer til den årlige CO2-udledning fra mere end 400.000 biler og bidrager dermed markant til Danmarks grønne omstilling.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078