23948sdkhjf

Energi Fyn byder på Fjernvarme Fyn: Her er prisen

Odense Kommune og Energi Fyn har forhandlet om et potentielt salg af Fjernvarme Fyn, som Odense Kommune ejer.

Energi Fyn har budt 900 millioner kroner for hele molevitten. Det vil give indbringe Odense Kommune 524 millioner kroner.

Odense Kommunes stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen og administrerende direktør Bent Agerholm fra Energi Fyn har netop underskrevet et aftalepapir, der beskriver betingelserne for, at Energi Fyn potentielt kan købe Fjernvarme Fyn.

- Som forbrugerejet energiselskab er det Energi Fyns fornemste opgave at skabe værdi for vores andelshavere, kunder og medarbejdere. Alt overskud genivesteres i selskabet til gavn for de fynske andelshavere. Vi har gennem årene haft et tæt samarbejde med Fjernvarme Fyn. Den grønne omstilling og den teknologiske udvikling betyder, at el og varme i fremtiden vil blive koblet endnu tættere sammen. Derfor giver det rigtig god mening, at vi nu undersøger muligheden for at købe Fjernvarme Fyn, siger Søren Thorsager, bestyrelsesformand for Energi Fyn i en pressemeddelelse.

Aftale udestår
Der er ikke indgået aftale om et eventuelt salg endnu - det afgøres først, når byrådet og odenseanerne har haft mulighed for at diskutere sagen blandt andet på fire planlagte borgermøder. Herefter vil byrådets partier tage stilling til et eventuelt salg.

Aftalepapiret, der ligger til grund for en eventuel aftale, mellem Odense Kommune og Energi Fyn fastsætter altså købsprisen til 900 millioner kroner. Papiret beskriver desuden, at der ved et opkøb skal fastholdes lave varmepriser, at fjernvarmen skal forblive på fællesskabets hænder, og at Fjernvarme Fyns grønne omstilling skal fortsættes.

Parterne har til hensigt at gennemføre Closing så snart betingelserne for Closing er opfyldt, forventeligt inden 31. december 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11