23948sdkhjf

Biogas-boom i Nordjylland

Biogasanlæg er blevet et hit i de nordjyske kommuner. Både i Hjørring og Brønderslev er der biogasanlæg på dagsordenen.
Politikerne i Hjørring Kommunens teknik- og miljøudvalg har netop godkendt lokalplanen for Vrå – og dermed også for placeringen af et biogasanlæg øst for Vrå. Samtidig har man udpeget yderligere tre steder i kommunen, hvor der kan bygges biogasanlæg.

Også i nabokommunen Brønderslev har man kig på den grønne gas, skriver Nordjyske.dk.

Grøn gas i Vrå
Trods 10 indsigelser har teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune valgt at godkende lokalplanen for Vrå og dermed også for et biogasanlæg øst for Vrå. Nu mangler blot Byrådets accept af planerne.

- På den lange bane er det en miljømæssig gevinst for samfundet og vi er som kommune forpligtiget til, at en større del af vores energiforsyning skal komme fra alternative energikilder, som er CO2-neutrale, siger formanden for teknik- og miljøudvalget Jørgen Bing (SF).

Anlægget Grøn Gas-Vrå vil modtage 200.000 ton husdyrgødning om året, skal levere varme til 1100 husstande og vil koste mellem 75 og 100 mio. kr at opføre.

3 mulige steder
Udover anlægget i Vrå har teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune udpeget tre øvrige steder med mulighed for etablering af biogasanlæg. Det er Bindslev, Sindal og Hjørring

- Vi har været i gennem hele kommunen og har fundet frem til de her fire steder. Vi er gået efter områder uden for meget beboelse, men det er klart, at for de få boliger der er indenfor en kort afstand, er det en ringe trøst. Man kan sjældent få det hele, erkender formanden for teknik- og miljøudvalget Jørgen Bing (SF).

Indtil videre er der kun det ene biogasanlæg i Vrå i støbeskeen .

Brønderslev åbner op for biogassen
Også i Brønderslev har man fået smag for biogassen.

- Vi vil udpege tre-fire mulige placeringer, og så kan landboorganisationerne være med til at bestemme, hvor det første anlæg skal placeres, siger Mikael Klitgaard (V), der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Overfor Nordjyske lægger han ikke skjul på at det haster med at komme i gang, da kommunen snarest skal finde miljøvenlige energikilder. Samtidig fastslår han, at der på sigt måske er basis for en tre-fire anlæg i kommunen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078